Osniva se Ministarstvo za slanje slike u svet

Izvor: Njuz.net, 03.Nov.2010, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osniva se Ministarstvo za slanje slike u svet

Napomena: Ova vest je šaljive prirodeKonačan udarac pogrešnoj slici

BEOGRAD, 3.novembar 2010, (Njuz) - Na sednici održanoj prethodne nedelje vlada je donela odluku o osnivanju novog ministarstva koje bi bilo zaduženo za slanje slike o Srbiji u svet.
Poslanici su zaključili da bi ministarstva turizma i spoljnih poslova u teoriji trebalo više da brinu o tome kakvu sliku šaljemo u svet, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << se pokazalo da u praksi, kao i sva druga ministarstva, najviše vremena posvećuju Kosovu i Metohiji.
Ideja o osnivanju Ministarstva za slanje slike u svet postoji već neko vreme, a javila se nakon što je u poslednjih nekoliko godina nekoliko puta poslata ružna slika u svet. Ružnu sliku u svet poslao je, na primer Miladin Kovačević nakon što je umalo ubio jednog Amerikanca, a podjednako nelepu sliku u svet poslali su i porodični ljudi koji su krali patike za vreme gej parade, kao i patriote koje su krale patike za vreme molebana. Najnovija bezvezna slika u svet je poslata nakon divljanja navijača Crvene Zvezde u Đenovi, kada je predsednik Boris Tadić izjavio kako „su huligani opet poslali pogrešnu sliku u svet“. Kako je pogrešna slika došla u ruke huligana preispitaće Anketni odbor Skupštine.
Svet za sada ima uglavnom tu pogrešnu sliku o Srbiji, tako da će ministarstvo imati dosta posla da, pored slanja nove slike, na sve načine pokuša da vrati staru sliku iz sveta.
U novoosnovanom ministarstvu kažu i da će im jedan od glavnih prioriteta u budućnosti biti i to da spreče slanje svake potencijalne loše slike u svet. U ministarstvu takođe kažu da se oni, iako samo ime ministarstva to nagoveštava, neće baviti švercovanjem umetničkih radova u inostranstvo, već da to spada u domen ministarstva kulture.
Viktor Marković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.