Operski koncert u Domu vojske

Izvor: Press, 09.Jul.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Operski koncert u Domu vojske

Kako je Tanjugu izjavila sopran Kličković, organizatori koncerta su Medija centar "Odbrana" i umetnički ansambl "Stanislav Binički" u čijem koncertnom terminu će održati koncert pod nazivom "Opersko veče".

Na koncertnom programu dve mlade umetnice, sopran Kličković i Ivanković, klavir, su operske arije i solo pesme svetskih muzičkih velikana: Ðovani Batista Pergolesi (1710-1736) arije iz opere "La Serva padrona", Gaetano Doniceti arija iz opere "Don Paskvale", Leonard >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Bernstein arija iz operete "Kandide", Imre Kalman arije iz operete "Knjeginja čardaša".

Na programu je "Mesečina" Kloda Debisija, Fantazija d-mol KV 385 Volfganga Amadeusa Mocarta, solo pesme Mocarta "Un moto di gioja", Sergeja Rahmanjinova "Ne poi, krasavica", "Zđes harašo" i Konstantina Babića "Volim tvoje ruke".

Sopran Kličković nakon završenih studija u Atini kao stipendista grčkog konzervatorijuma "Ateneum" aktivno učestvuje u muzičkom životu svog rodnog grada Beograda.

Od 2011. godine održala je brojne solističke koncerte u najrazličitijim salama, od one najprestižnije i najlepše, Kolarčeve zadužbine, galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti, Gvarneriusu, Galeriji "Progres" do najstarije koncertne dvorane u Beogradu, sali Muzičke škole Stanković.

Nastupila je u okviru ovogodišnje manifestacije "Noć muzeja" sa pijanistima Ukijem Ovaskainenom, Majom Rajković i Ivanković a na Festivalu ruske kulture u galeriji "Progres" imala je solistički koncert.

Ova mlada operska umetnica počela je muzičko obrazovanje sa sedam godina, učila je violinu i pevala je u dečijim horovima, kasnije crkvenom horu "Arhangela Gavrila" i Abraševiću. Završila je osnovnu muzičku školu "Stanković" i srednju muzičku školu "Dr. Vojislav Vučković" u Beogradu a studije u Atini.

Kličković pored diplome muzičara ima i diplomu nastavnika likovne umetnosti, profesora engleskog jezika i književnosti, diplomirala je 2009. godine na državnom grčkom univerzitetu u Atini kao stipendista grčke vlade i ministarstva inostranih poslova, od pre dve godine je i diplomirani kulturolog, diplomirala je na Fakultetu za kulturu i medije Univerziteta u Beogradu.

Pijanistkinja Ivanković je je diplomirala i završila specijalističke studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi Dejana Stošića. Dobitnik je nagrade iz fonda Jelene Pavlović, za najboljeg diplomiranog studenta na odseku za klavir. Učestvovala je na nacionalnim i međunarodnim takmičenjima i osvajala brojne nagrade, između ostalih drugu nagradu na takmičenju mladih pijanista ''''Nikolaj Rubinštajn'''' u Parizu 1997. i 1998.godine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Operski koncert u Domu vojske

Izvor: Akter, 09.Jul.2013

Mlada operska umetnica Sanja Kličković uz klavirsku saradnju Miljane Ivanković održaće Opersko veče u četvrtak, 11. jula u Kristalnoj dvorani Doma Vojske Srbije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.