Opasni vaginalni Tik Tok trendovi: Ovo ne smete nikako da radite

Izvor: Piplmetar.rs, 26.Dec.2023, 00:30

Opasni vaginalni Tik Tok trendovi: Ovo ne smete nikako da radite

Opasni vaginalni Tik Tok trendovi kruže internetom, a mnogde devojke su voljne da isprobaju neobične ideje. Međutim, ovo vas može koštati zdravlja.
Jasno je da TikTok često pruža niz trendova koji ponekad mogu biti više štetni nego korisni. Naravno, nisu svi takvi, ali kada je zdravlje u pitanju, nikako se ne smete prepustiti TikTok stručnjacima. Bar ne dok ne proverite informacije koje pružaju.
Nije tajna da je vagina veoma osetljiva oblast na telu, pa kad su u pitanju trendovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << treba biti veoma oprezan. Netačne zdravstvene informacije mogu da obmane ljude i da potencijalno naškode zdravlju. Problem nastaje posebno kada takve informacije dođu na uticajnu platformu kao što je TikTok. Dr Miki Karam (Mickey Karram), ginekolog i uroginekolog je objasnio opasnosti koje vrebaju iza vaginalnih trendova na Tik Toku.
Vaginalno tapkanje – vabing Pod vaginalnim tapkanjem se misli na nanošenje sopstvenih vaginalnih tečnosti na tačke pulsa (ručni zglobovi, vrat i unutrašnjost laktova) poput parfema. Ideja je da vam prirodni „feromoni“ pomognu da privučete partnere. Iako ovo zvuči bezopasno, to nije sasvim tačno.
Kad god se neki predmet ili deo tela unese u vaginu, postoji potencijalni rizik od infekcije. Naravno, pranje ruku pre nego što dodirnete vaginalni deo može da umanji ovaj rizik, ali ipak postoji velika mogućnost da ćete uneti bakterije u vaginu.
Opasni vaginalni Tik Tok trendovi: Mirisne supozitorije TikTokeri imaju još jednu lošu ideju. U pitanju su vaginalne supozitorije bez lekovitih supstanci koje imaju za cilj da učine da vagima ima ukus ili miris na određeni način. Sve što obećava da će mirisati ili biti privlačnog ukusa bi trebalo da bude upozorenje samo po sebi. Miris i ukus vagine se mogu razlikovati od osobe do osobe i ne bi trebalo da to promenite ili poboljšate zbog bilo koga.
Pored svega toga, ovo može biti zaista štetno. Vagina ima osetljivu ravnotežu bakterija i gljivica kako bi ostala zdrava, a uvođenje supstancij koje će remetiti prirodnu pH vrednost u vagini mogu dovesti do infekcija ili drugih komplikacija. Ukoliko ste zabrinuti zbog ukusa ili mirisa, razgovor sa lekarom je jedino pravo rešenje.
Vaginalno parenje Vaginalno parenje može biti potencijalno najštetniji trend koji se nalazi na ovoj listi. To je u suštini para koja je usmeena direktno na vaginu. Korisnici tvrde da može pružiti osećaj poput povećanog libida ili zategnutije vagine. Međutim, ono što ovo stvarno čini je povećan rizik od vaginalnih infekcija, naročito ako se oprema ne koristi pravilno. Ovo je naročito opasno za trudnice. Osim toga, vagina je organ koji se sam čisti.
Opasni vaginalni Tik Tok trendovi: Stavljanje kockica leda u vaginu Prema ovom trendu, stavljanje kockice leda u vaginu je može zategnuti i lečiti prekomerni bakterija. Ali to nije nešto sa čim bi se i lekari složili. Tkivo vagine je osetljivo i može se lako iziritirati ili povrediti ekstremnim temperaturama. Dakle, hladnoća kockica leda može izazvati nelagodnost, bol i opekotine od leda. Osim toga, i ovo takođe može poremetiti pH vrednost vagine i izazvati infekcije.
Korišćenje limunovog soka za odlaganje menstruacije Nije najjasnije kako je ovaj trend upšte nastao, ali nekoliko TikTok snimaka tvrdi da uzimanje čašice limunovog soka može odložiti ili skratiti menstrualnih ciklusa. Naravno, naučni dokazi za to ne postoje.
Supozitorije borne kiseline za gljivične infekcije Supozitorije borne kiseline zaista jesu predložene kao opcija lečenja. Međutim, veoma je važno da razumete i ograničenja i potencijalne štete povezane sa njihovom upotrebom. Borna kiselina nije dobro regulisana i istražena, pa znači da njena bezbednost i efikasnost nisu dobro utvrđeni.  Ove supozitorije mogu dovesti do iritacije kože. Dakle, ponovo: ako mislite da imate gljivičnu infekciju, obratite se lekaru.
Dakle opasni vaginalni Tik Tok trendovi nikako nisu nešto čemu treba verovati bez proverenih informacija.  Najbolje bi bilo da se konsultujete sa lekarom pre nego što započnete sa bilo kojim trendom.
teksomolika/GettyImagesPlus
Vremenska prognoza za naredna 5 dana Osećaj: 8°C
Vetar: 2km/h S
Vlažnost: 70%
Pritisak: 1017.95mbar
UV indeks: 0

UtoSreČetPetSub
15°C / 4°C
12°C / 3°C
12°C / 2°C
12°C / 2°C
13°C / 6°C



Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.