On ima 113 godina i ovo je njegov recept za dugovječnost

Izvor: Cafe.ba, 20.Jan.2015, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On ima 113 godina i ovo je njegov recept za dugovječnost

Bernardo Lapajo ima 113 godina i otkriva koja hrana je zaslužna za njegov dug život.

Rođen davne 1901. godine, Bernardo Lapajo je i dalje vitalan, a smatra da je dobro zdravlje i dug život zaslužan poseban način ishrane. Ovaj vremešni gospodin iz Arizone kaže da je izbjegavao da jede crveno meso, a njegova ishrana se uglavnom sastoji od organskog voća i povrća. Specifičan način ishrane je primjenjivao po savjetu oca koji je bio ljekar i veoma disciplinovan čovjek. >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba <<

Ova hrana se najčešće nalazi na jelovniku Bernarda Lapaje:

Bijeli luk

Već vijekovima se bijeli luk koristi kao lijek, prvenstveno zbog svojih antiseptičkih i antibakterijskih svojstava.

Med

Najbolji prirodni zaslađivač je prepun ljekovitih sastojaka. Ako želite da zasladite obrok, Bernard preporučuje med.

Cimet

Ova aromatična namirnica takođe sadrži blagotvorne sastojke. Može sniziti nivo holesterola u krvi i djelovati preventivno na pojavu dijabetesa.

Čokolada

Poslastica koja s pravom ima naziv hrana bogova. A ako ste mislili da je to poslastica namijenjena samo mališanima, prevarili ste se. Bernard kaže da je i čokolada ključna namirnica za dug život.

Maslinovo ulje

Ovo ulje utiče veoma blagotvorno na vaše zdravlje i trebalo bi češće da ga konzumirate.

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.