Olivera Katarina dobila ulogu   u francuskom filmu

Izvor: Blic, 12.Jul.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Olivera Katarina dobila ulogu u francuskom filmu

Posle sjajnog povratničkog koncerta koji je Olivera Katarina napravila u Beogradu, naša glumačka i pevačka diva dobila je ponudu da glumi u francuskom filmu reditelja Tonija Gatlifa. Gatlif je upoznao Oliveru posle koncerta kojim je bio iskreno oduševljen i predao joj u ruke kopiju svog scenarija za film „Liberte" (sloboda).

Olivera Katarina je ulogu prihvatila pošto je pročitala scenario i otkrila da je uloga pisana baš kao za nju. Podsetimo, Olivera je svetsku slavu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doživela glumeći Lenče u filmu „Skupljači perja" reditelja Saše Petrovića. Pesma koju je pevala u filmu „Đelem, đelem" postala je veliki hit. Reditelj Gatlif bio je jedan od iskrenih fanova pomenute pesme i Olivere Katarine, koju je pre trideset godina gledao na koncertu u pariskoj „Olimpiji". Naša diva bila je takođe očarana susretom s Gatlifom.

- Desilo mi se pravo čudo posle trideset godina izolacije i čamljenja. Dobila sam divnu ulogu. Glumiću romsku „Majku Hrabrost". Reditelj Gatlif je došao na moj beogradski koncert i rekao da me je godinama tražio. Pitao me je kako je moguće da me Kusturica nije nikada angažovao za svoje filmove. Ja sam rekla da ne znam i da je možda zazirao zbog mog prethodnog rada sa Sašom Petrovićem. U svakom slučaju, jedva čekam oktobar i početak snimanja - rekla nam je Olivera Katarina.

Novi film koji Gatlif namerava da snimi pod nazivom „Liberte" priča je o hrabroj ženi Romkinji Puri Daj, koja ima petoro dece. Ulogu Puri Daj tumačiće Olivera Katarina, a radnja je smeštena u doba nemačke okupacije Francuske za vreme Drugog svetskog rata i liči na priču legendarne drame Bertolda Brehta „Majka Hrabrost". To je priča o ženi kojoj su vlasti zabranile da čergari sa svojom decom i koja se svim silama bori za svoju slobodu. U filmu će Olivera pevati pesme rumunskih i španskih Roma i sarađivati s vrhunskim muzičarima.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Olivera Katarina u francuskom filmu "Liberte"

Izvor: Mondo, 13.Jul.2008, 13:37

Glumačka i pevačka diva dobila je ponudu da glumi u francuskom filmu reditelja Tonija Gatlifa.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.