Odlikovan Benedikt Kamberbač

Izvor: Radio 021, 10.Nov.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlikovan Benedikt Kamberbač

Britanski glumac Benedikt Kamberbač, najpoznatiji po ulozi slavnog detektiva Šerloka Holmsa, nagrađen je danas ordenom Komandanta reda britanskog carstva.

Priznanje, dodeljeno za zasluge na polju dramskih umetnosti i humanitarni rad, uručila mu je kraljica Elizabeta Druga na svečanosti u Bakingemskoj palati.

Kako prenosi AP, 39-godišnji glumac, koji je bio nominovan za Oskara za ulogu kompjuterskog genija Alena Tjuringa u filmu "Igra imitacije", priznao je novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da je bio jako nervozan tokom ceremonije.

Londonska publika nedavno je imala priliku da vidi Kamberbača u ulozi Hamleta u čuvenom Šekspirovom komadu u Barbikan teatru.

Popularni glumac aktivno podržava kampanje za pomoć sirijskim izbeglicama, a dosad je uspeo da prikupi 150.000 funti (227.000 dolara) donacija za dobrotvornu organizaciju "Spasimo decu" (Save the Children).

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.