Odličan volumen, prirodan efekat: Kompletan vodič za keratinske ekstenzije

Izvor: Piplmetar.rs, 10.Jan.2024, 20:30

Odličan volumen, prirodan efekat: Kompletan vodič za keratinske ekstenzije

Keratinske ekstenzije su savršene za žene sa ređom kosom. Daju volumen, bez tragova postavljanja i rezultat je savršeno prirodan
Iako smo navikle da umetke koristimo pre svega da bi produžile kosu, oni mogu da urade čuda i po pitanju gustine. Ekstenzije su ekstremno privlačno rešenje za sve žene sa tankom i retkom kosom. A onda se pojavi ono „ali“. U retkoj kosi, ekstenzije se kao po pravilu vide, prepoznaju, teško umeću… Upravo za ovu grupu žene odlično rešenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << su keratinske ekstenzije. To je najnoviji tip umetaka za kosu koji je  super diskretan i savršen za retku do srednje gustu kosu.
Kako se postavljaju keratinske ekstenzije? Ovaj tip umetaka pričvršćuje se na kosu pomoću lepka na bazi keratina. Ovaj lepak se aktivira pomoću alata za grejanje koji topi vezu i pričvršćava ekstenziju za vašu prirodnu kosu.
Za razliku od drugih tipova umetaka za kosu, keratinske ekstenzije se pričvršćuju pojedinačno. Svaki pojedinačni pramen se nanosi na mali deo kose koji je iste debljine. Tako dobijate volumen raspoređen po celoj kosi, a da se ne vidi da koristite umetke.
Za koga su dobre keratinske ekstenzije? Ovakve ekstenzije su odlične za svakoga ko ima finu do srednje gustu kosu, kao i za one koji ne žele da se vide tragovi postavljanja ekstenzija. Pošto se stavljaju pramen po pramen, ovakve ekstenzije se koriste samo na delovima kose gde je to zaista potrebno, pa je rezultat prirodniji.
Koliko traju keratinske ekstenzije? Uz održavanje u salonu, mogu trajati tri meseca ili duže. Nakon ovog perioda biće vam izvađena i ponovo plasirana najmanje polovina ekstenzija, iako bi bilo najbolje da zamenite sve pramenove.
Nedostaci keratinskih ekstenzija Za ugradnju je potrebna ekstremna toplota. Što jača toplota, jače će prijanjati. A zna se da toplota i kosa baš nisu najbolje prijateljice. Uz to, keratinske ekstenzije se prave samo za ravnu kosu.
Kako odražavati ovakve ekstenzije? Jako je važno da dobro raščešljavate kosu. Takođe, bitno je i minimiziranje kontakta ekstenzija i soli, što uključuje znoj, slanu vodu i proizvode za negu kose koji sadrže sulfate i parabene.
anneleven/istock/gettyimagesplus
Nastavite da čitate
?>



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.