Od kokoške dinosaurus?(VIDEO)

Izvor: S media, 10.Jun.2011, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od kokoške dinosaurus?(VIDEO)

Amerikanac Džek Horner, poželeo je dinosaurusa za kućnog ljubimca. Prema rezultatima njegovog istraživanja, to bi mogla postati stvarnost, a sve to zahvaljujući starim dobrim kokoškama. Verovali ili ne, koke zaista spadaju u dinosauruse.

Koliko god se Džek Horner trudio, da od fosilnih ostataka dinosaurusa iznedri pravi uzorak DNK, kako bi klonirao davno izumrlu životinju, to mu nije polazilo za rukom. Sada su se stvari potpuno promenile, i to nakon još jednog u nizu istraživanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Kad se istraživač napokon pomirio s time da mora reći zbogom "filmskoj" metodi stvaranja "Jurastik parka", okrenuo se današnjim, modernim dinosaurusima - pticama.

Sladoled od cvrčaka- hit poslastica!

Dinosaurusi su nekad bili kao male mace

Asteroid kriv za nestanak dinosaurusa

Verovali ili ne, kokoške spadaju u red dinosaurusa. U svom embrionalnom razvoju, kokoške izgledaju gotovo identično kao i njihovi 60 miliona godina stariji preci. Tokom rasta, uključili su se negativni geni koji npr. uklone zube ili spoje određene kosti u jednu, pa umesto zuba i ruku s kandžama dobijemo maleno, žuto pile, prenosi Index.

Ono što Horner namerava da uradi je aktivacija atavizama, odnosno nasleđa osobina predaka koje su u zakržljalom obliku, pomoću stimulacije tih preostalih i neaktivnih gena, zbog čega bi se od obične kokoške mogao dobiti pravi primerak njenog pretka. Ukratko, mogli bismo dobiti park pun ogromnih, zubatih pilića s rukama.

Morate skinuti Flash Player verziju 8+ da bi ste pogledali spotove.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.