Od Mikija ni traga

Izvor: Blic, 09.Apr.2009, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Mikija ni traga

Kupinovo. Jedina kuća u selu koja nije završena. Ispred kuće dotrajali traktor. S ulice već vidimo Mikijevog 84-godišnjeg deku koji pali pokošenu travu. Mikijeva mama Mira sedi ispred kuće sa komšijama. Mikijevog tate Mirka nigde nema, otišao je na Obedsku baru po ribu. Kada nas je ugledala, mama Mira se smeška, kaže: „Vi došli zbog Mikija”, a njega nigde nema, kao što je i obećao - nestao je sa lica zemlje.

Miki nije dolazio u Kupinovo više od godinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dana. Mama Mira ga je poslednji put videla pre nekoliko meseci kada je bila u bolnici u Beogradu. Ponekada se čuje sa njim, Miki zove da pita kako su mu roditelji. Pčelar je nakon pobede rekao da žarko želi da se vrati starom životu u Kupinovu, ali ga juče nigde nije bilo. Ni u Kupinovu, ni u Beogradu" Kao da je propao u zemlju. Nije svraćao u rodno mesto, samo se javio roditeljima. Mama Mira kaže da će Miki svratiti, ali da ne veruje da će se zauvek vratiti u Kupinovo.

- Doći će Miki ovih dana. Javio je da stiže čim završi obaveze. Ne verujem da će se on za stalno vratiti ovde. U taj stari život. Pa, šta vam je deco, ovde života nema. Ovde je takav bedak na selu. Čujemo se sa njim stalno, javi nam se da nas pita kako smo. Poslednji put sam ga videla kada sam bila u bolnici. Miki je za ovih godinu dana u Kupinovu bio samo jednu noć - da vidi dedu. Svratio je noću i kada je video dedu, plakao je do Šimanovaca. Vuče njega ovamo, ali kada bi se zaista vratio u Kupinovo, nikada ne bi ni išao odavde - počinje priču za „Blic” mama Mira i objašnjava da su ona i tata Mirko svaki dan gledali Mikija. Navijali su. Nisu se nadali pobedi. Smatrali su da Miki svaki čas može da izađe, napusti sve, da prokocka treću šansu. Nepredvidiv je on, priča mama. Podsećamo da je Miki u drugom serijalu „Velikog brata” samovoljno napustio kuću iz besa zato što je u nju ušao tata Mirko. Mama Mira objašnjava u kakvom su sada odnosu otac i sin.

- Kada je Miki pobedio, Mirko je zaplakao. Znate kako, ja sam se bila naljutila na Mikija zato što se sa Mirkom posvađao. Ono što su se posvađali u kući, ma to je normalno. Rekla sam Mikiju: „Pa, Miki, nikada te tata nije ni ćušnuo u životu, a ti tako,” Al’ on se iznervirao. Oni su Mirka prevarili da ode u kuću za male pare. I sada kada su zvali da puste njegov glas u kući, rekla sam im: „Ja sam izgubila ljubav od deteta. Ne znam koliko hiljada evra da sam dobila, izgubila sam dete zbog vaše gluposti, zbog toga što je Mirko ulazio u kuću.” I sada oni traže da Mirko ide i da puštaju njegov glas u kući. Da Mikiju kidaju živce. Nek’ kidaju živce nekom drugom, a ne mom detetu. I na kraju su pustili na kvarno - priča mama Mira i objašnjava zbog čega još Mikija dugo nema u Kupinovu.

- Postoji tu još ta stvar - ne bi se Miki mogao ni odvojiti od nas. Sada se valjda navikao bez nas. Pa nek ide, ima trideset i dve godine i šta će on sa nama. Neka vodi svoj život. Živi na salašu, ima apartman, kuva, ima žene koje mu peru veš" Nek uloži tamo neke pare, u taj salaš, neka. Neka vrati te dugove, to će vratiti sigurno. Taj čovek Srećko, što drži salaš, taj je čovek njega i spasao. Uvukli su ljudi njega u tu veliku kocku. Neće on sada ući u kocku. Bio je on sasvim drugačija osoba. On ima dobru dušu - kaže Mikijeva mama i objašnjava da ne očekuje da Miki podeli novac sa njima.

- Nama ne treba ništa. Da mi daju da biram - pare ili zdravlje. Meni pare ne trebaju. Neka stvori sebi život. Volela bih da samo završimo ovu kuću, da živimo solidno. Nama ništa ne treba. Samo neka smo svi na broju - priča mama Mira, koja ima samo jednu želju - unučiće.

- Volela bih da se Miki oženi. I da imam još unučića. Mogao se oženiti više puta do sada. Kaže: „Nisam lud da se ženim i brinem o sebi i deci.”



Deda Spasoje: Svaki dan sam gledao šou


Mikijev deda Spasoje, osoba uz koju je Miki odrastao, i više je nego ponosan. U sobičku u letnjoj kući gde Spasoje boravi, stoji jedan televizor sa koga je svaki dan gledao „Velikog brata”, a iznad kreveta, okačena na zidu, stoji Mikijeva slika pocepana iz novina.

- Svaki sam dan gledao moga Mikija. Dirali su mi ga tamo. A rekao sam mu samo da pazi da se ne potuče u kući. Jer tada bi ga izbacili. Sluša mene moj Miki. Mučili su ga. Kada sam video da ga narod voli, da ga deca vole i kada me je pozdravio u emisiji, rasplakao sam se. Ponosan sam na njega, jedva čekam da dođe u Kupinovo.



Celo Kupinovo navijalo


I dok su mama i tata Đuričić navijali za Mikijevu pobedu, nekoliko metara od njihove kuće, u obližnjem i jedinom kafiću u Kupinovu skupili su se meštani - da navijaju za svog Mikija.

- Tokom finala u ovom kafiću je sedelo nas četrdesetak, pratili smo finale. I glasali. Navijali smo za našeg Mikija. Znali smo da će pobediti. To je bila gotova stvar. Sada očekujemo da Miki dođe u Kupinovo i da napravi žurku za sve nas! Mislim da će ovoga puta pametno da potroši pare. Neće se on više kockati - kaže za „Blic” Mikijev brat od strica Vladimir.

Grupica prijatelja porodice Đuričić koji su sedeli za susednim stolom prokomentarisala je da stanovnici Kupinova sada imaju druge brige kada je Miki u pitanju. Objašnjavaju da oni žele da oca i sina sada vide skupa, da se napokon pomire. Pare u ovom slučaju nisu bitne.

- Moramo da pomirimo Mikija i Mirka. Zarad Kupinova, zarad mira. Voleli bismo da se oni sada pomire. Ne ide to tako da se otac i sin svađaju. Ne valja. Nema smisla da se svađaju. Možete li vi da utičete na Mikija da ih pomirimo? Vreme je da se pomire.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.