Obratite pažnju! U ove objekte NE SMETE da uvodite vaše ljubimce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obratite pažnju! U ove objekte NE SMETE da uvodite vaše ljubimce!

Poštujte pravila!

Kako organizovati "pet frendli" objekte i koji objekti to mogu da budu, važno je pitanje koje muči poslodavce koji žele da naprave jedan takav objekat. Ono što uvek treba da bude ispoštovano, a u skladu je sa Zakonom o veterinarstvu i Zakonom o dobrobiti životinja, jeste da su ljubimci vakcinisani protiv besnila i čipovani.

Lokalne samouprave u okviru Odluka o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca na svojoj teritoriji propisuju obavezu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasnika, odnosno korisnika objekata u javnom korišćenju (kafići, mešovite prodavnice, prevoz…) da na vidnom mestu istaknu obaveštenje o slobodnom uvođenju, odnosno zabrani uvođenja pasa i mačaka u objekat kojim gazduju, kako su objasnili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Uprave za veterinu.

Takođe se ovom u okviru Odluke o držanju domaćih životinja i kućnih ljubimaca propisuju i mesta gde je zabranjeno uvođenje životinja, što je i uređeno posebnim propisima:

Iz Uprave za veterinu kažu da je na volji vlasnika objekta da to dozvoli ili ne, da jedan objekat postane "pet frendli".

U Beogradu i Novom Sadu su pokrenute akcije, uz uključivanje Sekretarijata za komunalne poslove i pojedinih udruženja za zaštitu i brigu o životinjama, za omasovljenje broja objekata u koje je moguće uvoditi kućne ljubimce.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.