Obožavaoci odaju počast kraljici soula Areti Frenklin

Izvor: N1 televizija, 29.Avg.2018, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obožavaoci odaju počast "kraljici soula" Areti Frenklin

Hiljade obožavatelja od odaju počast "kraljici soula" Areti Frenklin u detroitskom Muzeju afroameričke istorije Čarls H. Rajt.

Otvoreni pozlaćeni kovčeg s telom legendarne pevačice postavljen je među bogate bukete ružičastih i ljubičastih ruža, a obožavatelji će moći da joj odaju počast i sledeća dva dana.

Do muzeja je telo kraljice soula, preminule 16. avgusta od raka pankreasa u 76. godini života, prevezeno u belom oldtajmeru LaSalle Sedanu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << iz 1936. godine.

Prema rečima organizatora, cveće je odraz njezine ljubavi prema obožavateljima, ali i sklonosti visokoj modi. Na nogama, prekrštenim u članicima, diva soula ima crvene cipele s visokom potpeticom, a na usnama ljubičasto-crveni ruž. Obučena je u crvenu haljinu, što simbolizuje njeno članstvo u sestrinstvu "Delta Sigma Teta" koje se borilo za prava Afroamerikanki.

Brojni fanovi su pre nego što je dovezen kovčeg spavali na ulicama da bi ispratili omiljenu pevačicu. Neki su putovali i više stotina kilometara kako bi joj odali počast.

U četvrtak će kovčeg biti prevezen u crkvu u kojoj je službu obavljao njen pokojni otac koji je tamo bio pastor.

Sahrana će se održati 31. avgusta, a prisustvovaće mu članovi Aretine porodice i prijatelji iz celog sveta. Sahrana će biti zatvorena za javnost.

Areta Frenklin prva je žena uvrštena u Rokenrol kuća slavnih 1987. godine. Godine 2005. predsednik SAD Džordž W. Buš odlikovao ju je Predsedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom.

Areta Frenklin pevala je na sahrani Martina Lutera Kinga, a četrdeset godina kasnije na inauguraciji prvog američkog crnog predsednika Baraka Obame.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.