OVO JE UKLETO MESTO: Šuma u TRANSILVANIJI u kojoj ne biste želeli da ZAVRŠITE ni danju ni NOĆU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Jul.2018, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OVO JE UKLETO MESTO: Šuma u TRANSILVANIJI u kojoj ne biste želeli da ZAVRŠITE ni danju ni NOĆU!

Neki su se usudili.

Kada kažemo Transilvanija ili Rumunija, prvo na pamet pada Vlad Cepeš, nabijač ili popularno nazvan Drakula. Ovaj put reč je o jednom drugom fenomenu u Transilvaniji od koga se ledi krv u žilama. Reč je o šumi Hoia Baciu za koju kažu da je najukletija na svetu.

via GIPHY

Ova šuma je smeštena u blizini grada Cluj-Napoca, a pokriva područje od 25 hektara. Ime je dobila po imenu jednog pastira koji je, kako kaže legenda, ušao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u šumu sa svojim stadom od dvesta ovaca i nikada se nije vratio.

Biolog Aleksandar Sift je šezdesetih godina snimio nekoliko fotografija na kojima se vide leteći objekti iznad šume. Tada je počela da dobija na popularnosti i razne priče su se vezivale za nju.

Ljudi koji su se odvažili da se prošetaju kroz Hoia Baciu, ili su bili skeptični kada su u pitanju priče vezane za nju, vratili su nimalo ravnodušni. Osećaji koji su ih u šumi pratili bili su sve samo ne obični od jeze, mučnine, straha i uznemirenosti pa sve do fizičkih povreda sa kojima su se vratili. Neki su došli sa ogrebotinama na rukama i telu.

ZAR TO DA JOJ NAPIŠU?! Kada vidite NATPIS na Marijinom SPOMENIKU, zinućete u ČUDU! (FOTO)

Neki su čak čuli i glasove koji su ih pratili a bilo je onih koji su videli odrubljene glave ili senke koje su im se ukazivale na putu. U šumi se ne može koristiti tehnologija jer sa ulaskom u nju sve prestaje da funkcioniše.

Šuma izgleda veoma bizarno obavijena tajanstvenom svetlošću a biolozi ne mogu objasniti izgled drveća, odnosno zakrivljenih stabala, kao i mesta u šumi koja su potpuno prazna i nema stabala.

Sve ovo navelo je mnoge da ovo mesto zaobilaze u širokom luku a one koji su već bili da se nikada ne vrate.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.