“OVO JE TEMPIRANA BOMBA” Beskućnik gradi kolibu u parku usred grada: “Oseća se miris kerozina, propana i benzina, svuda su žice”

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 08:53

“OVO JE TEMPIRANA BOMBA” Beskućnik gradi kolibu u parku usred grada: “Oseća se miris kerozina, propana i benzina, svuda su žice”

Gotovo svaki veći grad ima problem s beskućnicima.

Beskućnik iz Sijetla izgradio je kolibu sa mašinom za pranje veša i čak trakom za trčanje u gradskom parku, mesecima nakon što je navodno ukrao bager da iskopa deo lokacije u potrazi za zlatom.

Stiven Irvin (41) tvrdi da je imao dozvolu za izgradnju objekta u Parku dr Hosea Rizala, uprkos tome što je gradsko Odeljenje za parkove i rekreaciju platilo 15.000 dolara za popravku štete koju je beskućnik naneo svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ilegalnim kopanjem zemljišta u oktobru 2023, piše “Njujork post”.

Irvin je uhapšen zbog svoje konstrukcije i optužen za krađu motornog vozila, ali sada ponovo tvrdi svoje pravo na lokaciju sa novim postavkama. Sem veš mašine i trake za trčanje, njegova ilegalna koliba ima i kamin, grejalice na propan i nekoliko generatora.

-On kopa po padinama, gradi objekte, ruši drveće – rekla je Andrea Suarez iz grupe za pomoć beskućnicima “Vi hart Sijetl” koja je ponudila pomoć Irvinu.

-Takođe postoji rizik od boravka u takvom okruženju. Tu je miris kerozina, propana, benzina – tu dole postoje tri različite forme goriva, a žice su svuda – dodala je Suarez, nazivajući lokaciju “tempiranom bombom”.

Ona je objasnila da Irvin “ne želi samo udobno mesto u parku”, već “sanja da je ovo rudnik zlata, da kopa dijamante, da će naći zlato i postati bogat”. U oktobru je uhapšen zbog kopanja po parku, a kasnije je priznao policiji da je bagerom očistio prostor za svoju kolibu. Otkako se vratio u svoje sklonište, on koristi ručne alatke da raščisti delove parka.

Ljudi koji žive blizu parka pokušali su da skrenu pažnju grada na ovaj problem.

-Ovaj lik se samo izvlači, ja to ne razumem. Apsolutno smo frustrirani. Treba nam ovde policijske akcije – rekao je komšija Brajan Hartman.

Suarez je rekla da beskućnik ne planira da zaustavi svoju gradnju.

-Ponudila sam mu da mu platim prvih šest meseci stanovanja, a on je rekao: “To je sjajno. I dalje ću zadržati svoju kolibu u šumi” – rekla je Suarez, dodajući da je ovo poziv snagama reda da nešto urade.

Srbija Danas/O.T.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.