OVE 3 BOJE IZBEGAVAJTE ako idete na prvi dejt: Istraživanja su potvrdila da nas one čine manje privlačnim!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 20:35

OVE 3 BOJE IZBEGAVAJTE ako idete na prvi dejt: Istraživanja su potvrdila da nas one čine manje privlačnim!

Saznajte o kojim bojama je reč!

Prema istraživanjima, ove boje bi trebalo izbegavati ako želite da se svidite nekome, a evo i zbog čega.

1. Žuta

Prema jednom britanskom istraživanju, i žene i muškarci veruju da je žuta najneprivlačnija boja. Čak 39 posto ispitanih muškaraca i 31 posto žena složilo se s tim. Istraživanje britanske kompanije za prodaju odeće "Buyshirtonline.co.uk" pokazalo je da žuta boja nije baš popularna. Tamo je žuta zauzela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << poslednje mesto na lestvici boja, jer žuta "ne stvara poverenje" i "odiše arogancijom".

2. Smeđa

Drugo mesto zauzela je posebna nijansa smeđe boje, tačnije boja "Pantone 448 C", koja se zvanično smatra "najružnijom bojom na svetu". Zabavna činjenica: tijekom uvođenja standardiziranog pakiranja cigareta, australska vlada odlučila se upravo za ovu nepopularnu nijansu smeđe boje kako bi odvratila potencijalne pušače i suzbila impuls za kupovinu cigareta. Modni trendovi: ove tri kombinacije boja biti će vrlo tražene ovo proljeće.

3. Siva

Nakon žute i smeđe, prema mišljenju naučnika, postoji još jedna boja zbog koje izgledamo neprivlačno, a to je siva. Istraživanja su pokazala da je siva boja povezana s tugom, depresijom i negativnošću - i ne ostavlja osobito pozitivan utisak na drugu osobu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.