OTKRIVENO ZBOG ČEGA SU KESICE ČIPSA POLUPRAZNE: Posle ovoga sve će vam biti jasno!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2023, 22:47

OTKRIVENO ZBOG ČEGA SU KESICE ČIPSA POLUPRAZNE: Posle ovoga sve će vam biti jasno!

Retko ko zna pravi razlog.

Često kada otvorimo kesicu čipsa ili drugih grickalica, deluje nam da ima više vazduha. Prvo što većina pomisli jeste da je to prevara proizvođača. Ako ste mislili da se to radi kako bi se prodalo više čipseva i istovremeno uštedelo na količini, varate se.

Proizvođači namenski ostavljaju deo prostora u ambalaži praznim. Naime, tako se naše omiljene grickalice štite od potencijalne štete prilikom transporta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kako se prilikom premeštanja čipsa do raznih prodavnica i magacina kesice ređaju jedna na drugu, upravo taj prazan prostor ispunjen "vazduhom" štiti grickalice od prekomernog lomljenja i uništavanja.

S druge strane, u ambalažama se nalazi azot, a ne vazduh!

Kako kiseonik može da prouzrukuje kvarenje krompira, a vlaga da ga učini gnjecavim, kesice se pune azotom. On održava namirnicu svežom i hrskavom.

Ako ste se uplašili da je azot štetan možete biti mirni: čak 78% vazduha koji udišemo čini azot.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.