Izvor: 011vodič.com, 27.Jul.2019, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPSTRUKCIJA SUĐENJA ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA Ponovo odloženo suđenje Dragoljubu Simonoviću,

Foto: N. Jovanović / RAS Srbija Početak suđenja Dragoljubu Simonoviću za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića odloženo je po treći put, sada za 20. septembar, jer se čak tri advokata odbrane nisu pojavila. Pored njih, suđenju, iz nepoznatih razloga, nije prisustvovao ni okrivljeni piroman Aleksandar Marinković, kome sada preti privođenje. Kuća Milana Jovanovića izgorela je do temelja 12. decembra prošle godine, nakon što je prema optužnom aktu njeno paljenje naložio tadašnji >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović. Sada, sedam meseci kasnije, iako je optužni akt Drugom osnovnom sudu podnet još u martu ove godine, suđenje nikako da počne. Kao i prethodna dva puta, i juče su članovi odbrane okrivljenih izostali sa ročišta. Ovaj put, na suđenju nisu se pojavila oba branioca Dragoljuba Simonovića, kao ni advokat okrivljenog Igora Novakovića, čoveka za kojeg se sumnja da je pronašao piromana koji je zapalio kuću novinaru. Postupajući zamenik tužioca i branilac policajca Vladimira Mihailovića koji je takođe okrivljen obezbedili su adekvatne zamene i sud na vreme obavestili o tome. Ovi koji su izostali pak su, kako je sudija rekao, svoja pisana obaveštenja o tome da su u vreme zakazanog suđenja na odmoru, dostavili u rokovima kada sud nije u mogućnosti da im odgovori. Zapravo, oni su svoje dokaze o godišnjem odmoru sudu dostavili tek desetak dana pred zakazano ročište. Foto: Milan Ilic / RAS Srbija Milan Jovanović  Da ironija bude još veća, svi oni, na prethodnom pokušaju da se održi suđenje, usaglasili su se o datumu ovog suđenja i potvrdili da će biti prisutni. – Oni su 24. maja anketirani između desetak rokova o tome kada mogu da prisustvuju glavnom pretresu. Svi su prihvatili ovaj datum. Postavlja se pitanje kako zaposleni radnik u Srbiji 24. maja ne zna kada će na godišnji odmor? Stiče se utisak da oni zlopotrebljavaju procesna prava, te se kažnjavaju […] More
The post OPSTRUKCIJA SUĐENJA ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA Ponovo odloženo suđenje Dragoljubu Simonoviću, appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.