Izvor: Blic, 04.Feb.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OD DEVE DO VENERE Bijonsinim trudničkim fotografijama su se bavili i stručnjaci, a rezultati će vas ostaviti BEZ TEKSTA

Svetska diva i neprikosnovena Bijonse svoju blizanačku trudnoću je najavila serijom fotografija koje su, moglo bi se reći, "zapalile" internet. Njima su se pozabavili i istoričari umetnosti.

Fotografije su delo multimedijalnog umetnika Avola Erzikua. Fotografije obiluju simbolima majčinstva, prirodno, ali i religioznim prikazima.

#Virginguadalupe #virginmary beautiful🌹🌹🌹 pic.twitter.com/VBkClpaH95

- Njene trudničke fotografije referišu se na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << radove poznatih i nepoznatih umetnika - rekao je Denis Žeronimus, profesor na čelu Katedre za istoriju umetnosti Univerziteta u Njujorku.

- Ko može da kaže da su sve ove reference u potpunosti namerne, ali Bijonse i fotograf očigledno poznaju istoriju umetnosti.

- Devica od Gvadalupe je često prikazana s plavom pozadinom i zelenkastim velom - kaže Džim Nikad, direktor Umetničke fondacije Posada.

- Meksikanci je vide kao majku svih nas, ne samo Božju majku. U ovom slučaju je majka Bijonse. Možemo reći da sebe povezuje kao Majku božju, ali pre mislim da je to slavljenje majčinstva - kaže on.

Na jednoj fotografiji cveće je na bedrima, a ona se izdiže iznad zelenih travki. Ovo podseća na Botičelijevu sliku "Rađanje Venere".

Žeronimus, koji je stručnjak za italijansku renesansu, ukazuje na to kako njene naslikane noge prizivaju Floru, boginju proleća, koja je prikazana u još jednoj Botičelijevoj slici, "Proleće", piše Harpers Bazaar.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

BIJONSINIM TRUDNIČKIM FOTKAMA SU SE BAVILI STRUČNJACI: Iznenadićete se kada čujete šta su rekli

Izvor: Kurir, 04.Feb.2017

..."Njene trudničke fotografije referišu se na radove poznatih i nepoznatih umetnika" rekao je Denis Žeronimus, profesor za istoriju umetnosti Univerziteta u Njujorku.."Ko može da kaže da su sve ove reference u potpunosti namerne, ali Bijonse i fotograf očigledno poznaju istoriju umetnosti".."Devica...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.