OČEKUJE NAS PUN MESEC: Pojava koja DRASTIČNO utiče na ljudski ŽIVOT, a evo ČEGA TREBA da se PRIPAZITE

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2022, 11:40

OČEKUJE NAS PUN MESEC: Pojava koja DRASTIČNO utiče na ljudski ŽIVOT, a evo ČEGA TREBA da se PRIPAZITE

Pun mesec je oduvek misterija za čovečanstvo.

Već je poznato da mesečeve mene mogu uticati na mršavljenje, ali njihova moć ne iscrpljuje se samo tu. Bolesti, delovanje lekova, nega tela i kose, takođe zavise od ovog faktora.

Pun Mesec, koji nas očekuje, oduvek je nešto misteriozno za čovečanstvo, pa su se tako ljudi nekada krili od njegove svetlosti. U horor filmovima standardno ima presudnu ulogu, a prema verovanju najviše ga mrze vukodlaci - jer, to je doba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kada menjaju svoju ćud. Pa, i ljudi. Navodno, pun Mesec može dovesti do drastičnih promena raspoloženja, a evo kako se on dešava.

Naime, Mesec ne svetli, iako nama odavde sa zemlje deluje da je tako. Sunce uvek obasjava samo polovinu Meseca i mi na taj način imamo mogućnost da ga uočimo. S tim što se on okreće oko Zemlje, pa ga vidimo pod različitim uglovima, odnosno u menama. Tako on nekad može biti mlad mesec, nekad skoro da nije vidljiv, a nekada je "pun".

Ovo nebesko telo, koje je znatno manje od Zemlje i prati je, za 29,5 dana uspe da je obiđe - to se zove mesečev ciklus (po kom se i pravi Lunarni kalendar koji ima 354 dana).

Pun mesec

Emocije su, kako se veruje, tada mnogo jače nego inače i spremni smo da konačno dovršimo započeto. Ali, odnosi sa ljudima doći će u prvi plan, pa dobro treba pripaziti na svoje reakcije i ponašanje.

Mnogi umeju da budu razdražljiviji nego inače, a snovi su dosta upečatljiviji - pa, neki imaju problema sa spavanjem, što dovodi do veće razdražljivosti. Veruje se da u vreme punog meseca ne treba ići na operacije, jer rane teže zarastaju. Tako je i Hipokrat mislio.

Dobra aktivnost uma

Veruje se da smo najkreativniji za vreme punog meseca, jer se tada rađaju nove i originalne ideje.

Osim ako niste negativna osoba - u tom slučaju, ideje neće moći da dođu do izražaja od ogorčenosti i besa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.