Izvor: RTS, 24.Jul.2023, 06:04

Путин: Украјинска контраофанзива је пропала; Зеленски негира: Oдложена je због недостатка оружја

Рат у Украјини – 516. дан. Међусобне оптужбе Кијева и Москве за напад на православну цркву у Одеси. Руски председник Владимир Путин тврди да је украјинска контраофанзива пропала. Председник Украјине Володимир Зеленски одбацује те тврдње и каже да је она само одложена >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због недостатка муниције. Амерички државни секретар Ентони Блинкен рекао је да верује да ће Кијев добити америчке авионе Ф-16.
Настављају се борбе широм Украјине. Кијев је оптужио Москву за нападе на Одесу, током којих је, како кажу, тешко оштећена православна Црква Преображења која се налази под заштитом Унеска.
Председник Украјине Володимир Зеленски упозорио је Русију да ће Украјина узвратити због напада на цивилне циљеве у Одеси.
Москва, са друге стране, тврди да није гађала православну цркву у Одеси, већ места за производњу дронова. Према њиховим речима - узрок разарања је пад украјинске противваздушне ракете и нестручно деловање оператера система, које Украјинци имају у стамбеним зонама.
Белоруски председник Александар Лукашенко допутовао је у радну посету Русији, током које је разговарао са руским председником Владимиром Путином. Сагласни су да је украјинска контраофанзива доживела крах.
Зеленски је затражио састанак Савета Украјина-НАТО због руских акција у Црном мору.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.