Novosadski kriminalci sve manje izlaze napolje zbog straha od osnovaca

Izvor: Njuz.net, 26.Sep.2013, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski kriminalci sve manje izlaze napolje zbog straha od osnovaca

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Mnogi novosadski kriminalci počeli da plaćaju reket osnovcima

NOVI SAD, 26. septembar 2013, (Njuz) – Većina novosadskih kriminalaca u poslednje vreme sve se teže odlučuju za napuštanje svojih koliko-toliko bezbednih domova, a mnogi s prinuđeni i da opasnim tinejdžerskim razbojnicima plaćaju i reket kako bi kupili svoju sigurnost.

Kako javlja dopisnik Njuza iz Novog Sada, kriminalci iz tog grada nikada nisu bili ugroženiji nego danas. Napolje izlaze samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << ako baš moraju, a tada sa njima ide dvostruko veće obezbeđenje nego nekada, ukoliko mogu da ga priušte.
Mnogi, međutim, usled straha da normalno obavljaju svoj posao, imaju sve manje novca, pa ne mogu da plate obezbeđenje koje bi moglo da ih zaštiti od opasnih maloletničkih bandi.
Jedan poznati novosadski mafijaš, koji je iz razumljivih razloga želeo da ostane anoniman, kaže za Njuz da je zbog konstantnog straha zadobio ozbiljne psihičke traume, a probleme pokušava da reši terapijama kod psihijatra i – plaćanjem reketa lokalnom maloletničkom klanu.
- Situacija je postala neizdržljiva. Nekada sam bez problema mogao da odem da popijem kafu gde hoću, da obavim posao, da pokupim honorare od onih koje štitim, a sada sam prinuđen da sam plaćam zaštitu. Najgore je što nemamo kome da se obratimo za pomoć. Zbog svega ovoga razmišljam da krenem stopama Šilje Ludaka ili Mikija Eskobara i odselim se u neko manje opasno okruženje poput Meksika, Kolumbije ili Sijera Leonea – rekao nam je ovaj sagovornik.
U Institutu za psihijatriju Novi Sad nezvanično saznajemo da je prethodnih nedelja pojačan prijem pacijenata iz krugova novosadskog podzemlja i da se svi javljaju sa istim simptomima koji ukazuju na hronični strah, početnu fazu paranoje i anksioznost.
Nenad Milosavljević

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.