Novosađani traže smenu voditelja koji je pravilno akcentovao Dunavski park

Izvor: Njuz.net, 21.Mar.2013, 03:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosađani traže smenu voditelja koji je pravilno akcentovao Dunavski park

Napomena: Ova vest je šaljive prirode
Tek treba da se utvrdi da li je reč o neznanju ili provokaciji

NOVI SAD, 21. mart 2013, (Njuz) – Nekoliko hiljada Novosađana okupilo se sinoć ispred Radio-televizije Vojvodine tražeći smenu voditelja Igora Božića koji je pravilno akcentovao Dunavski park.

Okupljanje revoltiranih građana ispred RTV u ulici Ignjata Pavlasa počelo je odmah nakon što je završeno emitovanje emisije „Novosadske razlglednica“ u kojoj je Božić Dunavski park akcentovao na >> Pročitaj celu vest na sajtu Njuz.net << slovu „u“, a ne na slovu „a“.
- Sram bilo i njega i onoga ko ga je pustio na televiziju kad ne ume da priča. Pre se znalo ko i kako može pred kamere. I posle se čudimo kad nam deca koriste kojekakve izraze – rekao je Stevan Iđuški, jedan od pokretača ovog protesta.
Okupljeni građani su zatražili i sastanak sa rukovodstvom RTV-a i formiranje komisije koja bi utvrdila da li se radi o lapsusu i neznanju ili o smišljenoj provokaciji.
- Tu mu je Dunavski park na 100 metara od radnog mesta i ne zna kako se pravilno kaže?! I ja u to treba da poverujem?! Pa sramota, to samo kad nas može da bude i nigde drugde na svetu – ogorčen je Jovan Bjelica.
Protest građana, koji je protekao bez incidenata, trajao je do ponoći. Građani su najavili da će se svakodnevno okupljati ispred RTV-a u 17.50 sati kada su na programu „Novosadske razglednice“ sve dok sporni voditelj ne bude smenjen i skinut s programa.
Bane Grković

Nastavak na Njuz.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Njuz.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Njuz.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.