Novogodišnje odluke iz ugla ljubimaca

Izvor: B92, 31.Dec.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnje odluke iz ugla ljubimaca

Nova godina je stigla. Da li ste na papir stavili vaše novogodišnje odluke? Da li vam je palo na pamet da to isto učinite i u ime svog ljubimca?

Nema više žvakanja stvari

Nekada je zaista teško odoleti novom paru obuće, ali žvakanje mora da prestane. Pročitajte kako da odviknete vašeg psa od žvakanja obuće.

Nema više grebanje nameštaja

Vaša maca je za prošlu Novu godinu dobila novu grebalicu, ali i dalje izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << netaknuta dok je kauč u dnevnoj sobi izgreban? Na našem portalu saznajte kako da mačku naučite da koristi grebalicu, ali i kako da je odviknete od grebanja nameštaja.

“Tiše ću lajati”

Oni su čuvari naših domova, ali lajanje se često odmakne kontroli, pogotovu ako živite u stanu. Zato je važno da naučimo ljubimca da ne laje previše.

Dosta sa nestašlucima

Nova godina je pravo vreme da donesemo nove odluke, kao na primer da više nećemo tolerisati nestašluke, i da ćemo ispravljati neželjena ponašanja ljubimaca.

Sprečimo povlačenje povoca

Vreme za šetnju treba da bude nešto u čemu će i ljubimci i vlasnici uživati. Međutim, ukoliko pas previse vuče povodac, šetnja može postati prava noćna mora. Ne brinite, mi imamo rešenje i za to. Pročitajte o metodi “crveno svetlo, zeleno svetlo” kojom ćete naučiti psa da se primerno ponaša na povocu.

Stop kopanju

Psi često isnstinktivno kopaju rupe u dvorištu, ali isto tako zakopavaju stvari po korpi sa prljavim vešom. Ovo ponašanje bi trebalo preusmeriti, kako ne bismo stalno otklanjali štetu. Pročitajte opširnije o tome zašto psi zakopavaju stvari.

Izvor: zivotinje.rs

“Neću više grickati vlasnike po rukama”

Mačke često u igri znaju da se “zanesu” pa tako vole da nas pomalo gricnu. Međutim, ujed mačke na ruci ponekad može dovesti do ozbiljnih infekcija, ili čak hirurške intervencije. Zato ćemo se truditi da u 2015. godini naučimo naše mace da to ne rade.

Pridržavaćemo se režima ishrane

Gojaznost je sve češći problem kod kućnih ljubimaca. Zato je važno da ove godine naše životinje držimo na režimu ishrane koji nam je preporučio veterinar. Ipak, zdravlje je najbitnije!

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.