Novo oružje američke policije: Sprej s mirisom truleži

Izvor: Večernje novosti, 17.Sep.2015, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novo oružje američke policije: Sprej s mirisom truleži

Pripadnici američkih snaga reda opremljeni su novim sredstvom za razbijanje demonstracija: sprejem sa nepodnošljivim mirisom mesa u stanju raspadanja. Novo oružje američke policije, s pravom nazvano "Skunk" (tvor), podeljeno je pripadnicima nekoliko policijskih jedinica u SAD, izjavio je Karen Banaj, direktor kompanije "Mistral Sosajeti" koja je kompercijalizovala ovaj proizvod.Reč je o mešavini mirisa gasa, trulog mesa i izmeta, objasnio je Banaj sajtu Dejlidot. "Prilikom raspršavanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << otvorenom prostoru, proizvod brzo nestaje, ali ukoliko dospe na telo ili odeću potrebno je i do tri dana da ga se rešite", naveo je on. Skunk je proizvela izraelska firma "Odortek" radi upotrebe protiv demonstranata u pojasu Gaze, gde ga izbacuju vozila opremljena vodenim topovima. U Sjedinjenim Američkim Državama biće upotrebljen radi držanja pod kontrolom demonstranata i zatvorskih populacija. Proizvod je 100 odsto prirodan, neškodljiv za ljude i prirodu: od mirisa se može povraćati, ali nikako umreti, napomenuo je Banaj.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novo oružje policije: Sprej s "mirisom" truleži

Izvor: Radio 021, 18.Sep.2015, 01:13

Pripadnici američkih snaga reda opremljeni su novim sredstvom za razbijanje demonstracija - u pitanju je sprej sa nepodnošljivim mirisom mesa u stanju raspadanja...Novo oružje američke policije, s pravom nazvano "Skunk" (tvor), podeljeno je pripadnicima nekoliko policijskih jedinica u SAD, izjavio...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.