Novi hrvatski turistički brend: Ništa

Izvor: Dzungla.org, 24.Avg.2012, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi hrvatski turistički brend: Ništa

Hrvatska bi mogla da dobije novi turistički brend, a to je mainfestacija „Ništa 2012″

Manifestacija se organizuje na ostrvu Ugljan, u mestu Preko, a kako kažu organizatori ‘vreme je da se krene u nove projekte i nove ideje i zato s ponosom najavljujemo da će se 23.08. 2012. u Preku organizovati Ništa.’ Jerko Gregov, organizator ove manifestacije koja se održava 23. avgusta, poziva turiste da dođu i jednostavno dožive ništa, prenose Vijesti.
„Pošto organizujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << ništa to znači da nećemo uložiti nikakav trud i rad u organizaciju, a neće se niti potrošiti novaca. To se dobro uklapa u pozicioniranje Preka kao dalmatinske i ostrvske destinacije. Nikakav trud uložen u organizaciju događaja odraz je i dalmatinske radne etike, a nikakva sredstva uložena u organizaciju puno govore o Manifestacija se organizuje na ostrvu Ugljan, u mestu Preko, a kako kažu organizatori ‘vreme je da se krene u darežljivosti ostrvskog stanovništva“, objašnjava Gregov.
Grekov ukazuje da je ništa „autohtoni hrvatski proizvod“ i da je to nešto što se ne može naći nigde na Mediteranu. „Za razliku od drugih događaja u kojima je cilj da animiraju goste i zabave ih kroz ponudu nečeg novog, mi im ne nudimo ništa. Za razliku od prokušanog i uspešnog koncepta ‘buka + pljeskavice = dobra fešta’, mi gostima i meštanima ne nudimo ništa.
Već od ranih jutarnjih sati se neće događati ništa, popodne neće biti organizovan beach party u uvali Joz, a naveče neće biti nikakvih događaja. Folklorno društvo neće plesati kolo i pevati tradicionalne ostrvske pesme o ljubavi i dojkama.
Potvrđeno je da neće nastupiti Mišo Kovač i Severina, a neće biti ni iznenađenja večeri (znači ništa od vatrometa). Rivom neće šetati poznati glumci, niti će se ikoji šeik usidriti svojom jahtom ispred mesta…
Mi ne nudimo ništa, a za drugo neka se pobrinu sami!“
Kako objašnjava Gregov, ova ironična ponuda proizilazi iz toga što svakako nigde drugde nema ničega, pa zašto bi oni nudili nešto.
„Nakon trideset godina rada dobiješ ništa, bez veze ništa od operacije u bolnici ili dobrog posla. Za bogataše i političare građani su ništa i ništa ih ne brine što oni misle o njima. Za druge ljude najčešće govorimo da su niko i ništa. Ništa od dobrih plata i spasa brodogradnje“.
(Izvor: Mondo)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.