Novi Sad je ovog leta disao kulturu (VIDEO)

Izvor: Mondo, 01.Okt.2018, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Sad je ovog leta disao kulturu (VIDEO)

Pogledajte video retrospektivu petonedeljne manifestacije Kaleidoskop kulture!



Izvor: Novi Sad 2021/YouTube

Kaleidoskop, delo zajedničkog kreiranja prostora i programa kulture, kojim se kroz različite umetnosti predstavlja jedinstvena slika različitosti i raznolikosti Novog Sada posetilo je više od 40.000 ljudi.

Tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << pet nedelja Kaleidoskop je predstavio više od 1000 umetnika, 400 programa u koje je bilo uključeno preko 60 organizacija iz Novog Sada, a na više od 80 lokacija, Novi Sad je dobio leto bogato kulturnim dešavanjima u jedinstvenom obliku.

Novosađani i gosti ovog grada mogli su da vide performanse umetnika iz raznih zemalja.

Španski umetnik, David Moreno, koji je nastupio u sklopu programa "Umetnici u gostima" oduševio je publiku svojim spektakularnim performansom 6 metara iznad zemlje. Jedna od najvećih savremenih pijanistkinja, Momo Kodama, iz Japana, ispraćena je uz ovacije u novosadskoj Sinagogi. Kroz 6 predstava iz Evrope, građani su imali priliku da uživaju u savremenom cirkusu te da se na momenat vrate u detinjstvo, a momenat koji je svakako bio veličanstven za Novi Sad jeste onaj kada je čuveni Korzo oživeo i Vojvođanski simfonijski orkestar ostavio bez daha gotovo 1. 000 ljudi koji su prisustvovali koncertu za pamćenje na bulevaru Mihajla Pupina.

Poseban pečat ovom jedinstvenom projektu dali su ceremonija otvaranja i zatvaranja Kaleidoskopa. U 30 minuta multimedijalnog programa, kroz spektakularnu igru svetlosti, umetnici su pokazali kako se neguje raznolikost i posebnost našeg grada, a umetnici koji su uveličali otvaranje i zatvaranje Kaleidoskopa bili su Slobodan Trkulja, Lena Kovačević, Nada Kolundžija, novosadska umetnička grupa Alice in WonderBand, gudački kvartet Kamerata Akademika i DJ Ultraphunk.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Strateško planiranje u kulturnim ustanovama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Okt.2018, 13:49

Konferencija pod nazivom ''Strateško planiranje u kulturnim ustanovama'' održana je u Velikoj sali Skupštine Grada Novog Sada, u organizaciji Gradske uprave za kulturu, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i Fondacije ''Novi Sad 2021- Evropska prestonica...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.