Izvor: Piplmetar.rs, 13.Apr.2024, 06:31

Njemačka olakšala promjenu imena i pola transrodnim osobama

Opširnije
Kraće
Svijet M.M.Lj.
[ Beta ]
PARLAMENT USVOJIO
Njemački parlament je danas usvojio zakon koji će transrodnim, interseksualnim i nebinarnim osobama olakšati promenu imena i pola u zvaničnim evidencijama.
Za usvajanje takozvanog „zakona o samoopredjeljenju“ glasala su 374 poslanika Bundestaga, protiv je bio 251, uz 11 uzdržanih.
Usvajanje tog zakona, koji treba da stupi na snagu 1. novembra, jedna je od nekoliko društvenih reformi koje je lijevo-liberalna koaliciona vlada kancelara Olafa Šolca obećala kada je formirana krajem 2021. godine.
Novi zakon će odraslima omogućiti da promijene ime i pol u matičnim službama bez drugih formalnosti, jedino će morati da...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.