Izvor: Blic, 24.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišvilska veza

Nišvilska veza

E, sada se može reći da i mi konja za trku imamo, to jest da napokon i Srbi imaju pravu latinoameričku sapunicu.

Radnja se događa u Argentini, na svadbi venecuelanske mis i uglednog biznismena, rodom iz Niša, koji u cilju pravog srpsko-latino venčanja zove muziku iz Srbije. I tamo odlazi najčuvenija srpska folk kraljica, sa još dvoje kolega, oni pevaju, zvanice se vesele, pije se dobro argentinsko vino, u novinama diljem Argentine i Srbije pojavljuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se slike_arhiva zanosne mlade i njenog mladoženje. A onda stiže obrt, kakav čak i scenarista sapunice ne sme da zamisli, jer je suviše neverovatan - mladoženja, koji je ugledni biznismen, odjednom završava u zatvoru kao opasan narko-diler, a usput se ispostavlja da je i kum čuvenog mafijaša koji upravo ovih dana, pod neviđenim merama bezbednosti i u neverovatnoj konspiraciji, treba da bude isporučen Srbiji.

Nekoliko drama već je na pomolu: folk kraljica se kune da nema pojma kome je pevala (uostalom, i narko-dileri imaju pravo da vole narodnjake, a pevači ne moraju da znaju ko im je publika), Mis Venecuele provodi medeni mesec bez mladoženje, u suzama. Nišlija iza rešetaka, optužen je da je švercovao čisti kokain u flašama argentinskog belog vina. Naša policija objavljuje da su Nišlijini kumovi, sve sami narko-dileri. Naše novine, nekako ne mogu da sakriju srpski ponos, što je naš čovek, tako visoko dogurao. Jedan drugi Nišlija, koji uvozi argentinska vina, ima razloga da se nervira zbog ovog iznenadnog lošeg marketinga.

Jedan treći slavni Nišlija, od ovoga će, možda, napraviti knjigu.

Srpska latino sapunica? Novi žanr, u kome stvarnost ne ostavlja mnogo prostora za fikciju. Uostalom, dovoljno je pogledati šta nam je stvarnost pružila u poslednjih nekoliko nedelja.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.