Niko te ne primećuje?

Izvor: Prva.rs, 07.Okt.2014, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko te ne primećuje?

Profil slika je ono što će na društvenim mrežama ostavljati prvi utisak o tebi, a često i ono po čemu će te prepoznavati. Zato neka ti ne bude neprijatno da uložiš malo truda za što bolju 'profilku'. Sledi ovih 5 jednostavnih pravila i nikad više te neće pamtiti po mutnoj profilnoj slici na kojoj imaš zelene oči!
1. Dobro svetlo
Fotografi preporučuju slikati se na otvorenom ili zatvorenom prostoru bez upotrebe blica. Ako se fotografišete napolju, izbegavajte da gledate >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << ravno u Sunce jer ćete tako, vrlo verovatno, na fotografiji na kraju barem malo škiljiti.
Ako se fotografišete unutra, izbegavajte mesta koja su ravno osvetljena svetiljkom ili prirodnim svetlom, birajte mesta na kojima su senke meke.
2. Pozadina
Nemoj biti među onima čijim se fotografijama pred kupatilskim ogledalom smeju zbog bojlera ili mokrih peškira u pozadini. Izaberi neutralnu pozadinu tako da ništa ne skreće pažnju sa onog što je bitno - tebe.
3. Fokus
Pokušaj da snimiš fotografiju - ili još bolje, neka te snimi neko drugi - tako da oko dve trećine zauzimaš ti. Ako ne uspeš, upotrebi neki od programa za obradu slika i izreži sve suvišno.
4. Dimenzije i veličine
Pazi na zadate dimenzije i formate na svakoj od društvenih mreža za koje ćeš koristiti fotografiju. Ne želiš da staviš kvadratnu fotku kao naslovnu fotku na Fejsbuku koja je po definiciji pravougaona pa se može dogoditi da ti se vidi samo čelo!
5. Doslednost
Rekli smo već - tvoja profilna fotografija je ono po čemu te ljudi prepoznaju online. Nemoj je zato menjati svakih par dana, zbunićeš ih.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.