Nik Sloter u domaćoj seriji

Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nik Sloter u domaćoj seriji

U produkciji crnogorske producentske kuće „Rivijera film” i beogradskog „Media neta”, u Budvi bi krajem maja trebalo da počne snimanje kriminalističke TV serije „Niko kao Montenegro” u kojoj će se kao specijalni gost pojaviti Nik Sloter, odnosno kanadski glumac Rob Stjuart koji je igrao čuvenog detektiva u seriji „Tropska vrelina”.

Planira se dvadeset i šest četrdesetominutnih epizoda serije u prvoj sezoni. Glavni junak je privatni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << detektiv Niko Montenegro koji u svakoj epizodi rešava neki krimi-slučaj, a Niko je bivši policajac koji u Budvi otvara svoju detektivsku agenciju. Voli lepe žene, humor, poeziju, ali i da popije slično kao legendarni Čendlerov heroj Filip Marlou. Međutim, pravi uzor za njega je Nik Sloter iz serije „Tropska vrelina”.

Osim Nika Montenegra, u seriji su glavni junaci Jole koji drži letnji tropski bar „Antena” gde Niko pije na crtu; muzičar Barna koji organizuje žurke na plaži, filozof, slikar koji mu pomaže u rešavanju slučajeva. Sa Barnom i filozofom Niko najviše voli da pije piće, a ponekad ga pije i sa šefom policije u Budvi, Vukom, bivšim kolegom koji mu takođe pomaže u rešavanju slučajeva. Nikova majka Stanija, inače bivša profesorka, stalno nagovara Nika da se oženi, jer je dobro zašao u tridesete godine, a Niko je zaljubljen u Andrijanu, koja je udata za kontroverznog biznismena. Niko ima sekretaricu Milenu, koja je godinama zaljubljena u njega, a važan akter priče je Jegor Rus, vlasnik agencije za nekretnine u Crnoj Gori. Jegor je najbolji klijent Niku Montenegru, jer je ruska mafija veoma prisutna na toj teritoriji.

U seriji će igrati domaći i strani glumci, a budući da je serija rađena po uzoru na „Tropsku vrelinu” i da glavni junak pomalo liči na Nika Slotera, producenti se već nekoliko meseci trude da za snimanje pilot-epizode u Crnu Goru dovedu Roba Stjuarta. Kanadski glumac je načelno pristao da se pojavi kao specijalni gost u prvoj epizodi, a izgleda da priča o Niku Sloteru i njegovoj obnovljenoj popularnosti u zemljama bivše Jugoslavije polako prerasta u legendu.

Da podsetimo, Rob Stjuart krajem maja dolazi u Srbiju, a u planu je i snimanje dokumentarca o fenomenu njegove popularnosti u Srbiji. Vest o njegovom dolasku izazvala je, blago rečeno, eksploziju oduševljenja među obožavaocima serije „Tropska vrelina”, a potpuno neverovatna priča o Niku Sloteru se nastavila kada je Stjuart u ekskluzivnom intervjuu za „Blic” ispričao da ima usvojenog brata koji je Srbin i čije je pravo ime Branko!

Gost na koncertu „Atheist Rapa”

Rob Stjuart, koji je nakon što je na internetu otkrio da popularni novosadski bend ima pesmu posvećenu Niku Sloteru, kontaktirao je članove grupe „Atheist Rap” i prihvatio poziv da 6. juna bude njihov gost na koncertu u Novom Sadu. „Gitarista Radule mi je odmah predložio da budem gost na njihovom slavljeničkom koncertu u Novom Sadu („Atheist Rap” velikom turnejom proslavlja 20. godišnjicu postojanja, prim. nov.), što sam ja sa velikim zadovoljstvom prihvatio. Imam dva meseca da postanem najveći fan benda „Atheist Rap”. Vreme je da stavim slušalice i počnem da preslušavam njihove pesme!”, izjavio je za „Blic” Rob Stjuart.

Karijera

Glumac priznaje da je sve dobro što mu se desilo u životu povezano sa serijom „Tropska vrelina”.

- Zahvaljujući seriji sarađivao sam sa sjajnim ljudima, obišao svet, venčao se sa ženom koju sigurno ne bih upoznao da nije bilo serije i započeo karijeru koja me i dalje u potpunosti ispunjava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.