Neugledna Britanka osvojila glasom žiri emisije Britains Got Talent

Izvor: Blic, 13.Apr.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neugledna Britanka osvojila glasom žiri emisije "Britain's Got Talent"

Suzan Bojl (48) iz Škotske priredila je pravo iznenađenje na sinoćnoj audiciji za televizijsku emisiju 'Britain's Got Talent', koja se bavi otkrivanjem muzičkih talenata, piše "Sandej Mejl".

Suzan, koja priznaje da se nikada u životu nije ljubila, postala je pravi hit kada je otpevala pesmu "I Dream a Dream" iz mjuzikla "Jadnici".

Publika je dobacivala neuglednoj ženi iz Betgejta, sve dok se nije popela na scenu i rekla žiriju da želi da bude pevačica. Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nekoliko sekundi pevanja Suzan je dobila buran aplauz i osvojila, na početku nenaklonjenu publiku.

Sada je favorit za takmičenje talenata, koje se u Velikoj Britaniji održava od 2007. godine. Pobednik dve serije takmičenja dobija 100.000 funti i mogućnost da nastupi ispred članova kraljevske porodice, na godišnjoj gala večeri "Rojal Varajeti Performans".

Anđeoski glas

Poslušajte kako Suzan peva

Suzan, koja je pesmu posvetila pre dve godine preminuloj majci Bridžit, ostavila je stručni žiri u suzama. Ona je izjavila da ju je smrt njene majke navela da se prijavi za takmičenje talenata.

"Moram da priznam da je ona najveće iznenađenje u tri godine koliko traje ovaj šou. Dok je stajala tamo na sceni, svi su joj se smejali. Ali sada se više niko ne smeje. Bila je zapanjujuća. Oporavljam se šoka", rekao je jedan od sudija.

Suzan sada porede sa Polom Robertom Potsom, britanskim tenorom koji je 2007. pobedio u "Britain's Got Talent", pevajući ariju "Nesun Dorma" iz opere Đakoma Pučinija "Turandot".

"Nikada se nisam poljubila"

Suzan, koja je pretrpela oštećenje mozga tokom rođenja, rekla je da živi u kući u kojoj je odrasla, sa mačkom Pebls. Oboje roditelja, mama Bridžit i tata Patrik su preminuli. Ona je bila poslednje dete u porodici. Rođena je carskim rezom, ali je usled nedostatka kiseonika pretrpela oštećenje, zbog čega ima poteškoća sa učenjem.

U školi su je maltretirali zbog njenog stanja, ali je utehu pronašla u pevanju.

Ona je priznala da su njeni roditelji smatrali da je bolje da živi s njima, kako bi bila sigurna.

"Zato nikad nisam izašla sa muškarcem. Kako je vreme prolazilo, samo sam prihvatila da se to nikada neće dogoditi. Mama i tata nisu hteli da imam momke jer su se brinuli da će me iskoristiti. Nikad se nisam poljubila", iskrena je Suzan, dodajući da nikada nije primila ni poljubac u obraz.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.