Izvor: Beta, 31.Dec.2010, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema pomilovanja za Bilija Kida

SANTA FE, 31. decembra 2010. (Beta-AFP) - Guverner Novog Meksika Bil Ričardson odbio je u petak da pomiluje Bilija Kida, jednog od najpoznatijih odmetnika od zakona na američkom Divljem zapadu.

"Odlučio sam da ne pomilujem Bilija Kida", rekao je guverner Ričardson televiziji Ej-Bi-Si. Prema njegovim rečima, nema dokaza da je 1880-ih godina tadašnji guverner Lu Volas obećao pomilovanje Biliju Kidu u zamenu za njegovo svedočenje u slučaju ubistava čiji je bio svedok.

Ocenjujući da "Bili Kid nije bio dobar čovek", Ričardson, čiji mandat ističe u petak uveče, ipak je priznao da se većina istoričara zalaže za posthumno pomilovanje.

Biliju Kidu pripisuju se najmanje tri ubistva, medju kojima je ubistvo šerifa okruga Linkoln Vilijama Brejdija. Pojedini istoričari tvrde da je Bili Kid ubio 21 osobu.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema pomilovanja za Bilija Kida

Izvor: VOA, 31.Dec.2010

Guverner Nju Meksika Bil Ričardson odbio je da pomiluje legendarnog američkog odmetnika sa Divljeg zapada, Bilija Kida,

Nastavak na VOA...

Nema pomilovanja za Bilija Kida

Izvor: SrbijaNet.rs, 01.Jan.2011, 15:39

Guverner Novog Meksika Bil Ričardson odbio je u petak da pomiluje Bilija Kida, jednog od najpoznatijih odmetnika od zakona na američkom Divljem zapadu. "Odlučio sam da ne pomilujem Bilija Kida", rekao je guverner Ričardson televiziji Ej-Bi-Si. Prema njegovim rečima, nema dokaza da je

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.