“Nećemo da neki građani ostanu u potpunom mraku…”: Ponovo odložene američke sankcije za Huavej

Izvor: 011vodič.com, 19.Nov.2019, 09:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Nećemo da neki građani ostanu u potpunom mraku…”: Ponovo odložene američke sankcije za Huavej

Administracija predsednika SAD Donalda Trampa je za još 90 dana odložila zabranu prodaje američkih proizvoda kineskoj kompaniji Huavej.
SAD su u maju stavile na crnu listu pet kineskih organizacija, među kojima je i Huavej, koje se bave “superkompjutingom”, označivši ih kao pretnju američkoj nacionalnoj bezbednosti i sprečivši im pristup poverljivoj tehnologiji.
To znači da američke kompanije ništa ne mogu da prodaju kineskoj kompaniji Huavej bez odobrenja vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << SAD.
“Produženje roka i novo odlaganje sankcija posledica su želje da se nastavi pružanje usluga i Amerikancima u najudaljenijim delovima Sjedinjenih Država koji bi u suprotnom ostali u mraku. Ipak, kao i do sada, biće vršena rigorozna kontrola kako bismo bili sigurni da naše inovacije ne koriste oni koji bi mogli da ugroze našu nacionalnu bezbednost”, stoji u saopštenju Trampove administracije.
Iz kineske kompanije ističu da ova odluka ne menja činjenicu da se prema Huaveju američke vlasti odnose vrlo nepravedno.


The post “Nećemo da neki građani ostanu u potpunom mraku…”: Ponovo odložene američke sankcije za Huavej appeared first on 011vodic.com.

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.