Izvor: Piplmetar.rs, 22.Feb.2024, 02:30

Naučnici tvrde: Ovo je najbolja razlika u godinama između muškarca i žene

Naučnici su identifikovali koja je najbolja razlika u godinama između muškarca i žene. Ne biste nikada pogodili!
Možda smatrate da ljubav ne poznaje godine. A možda ste i od onih koji smatraju da godine itekako utičui na ljubav. Kom god klanu da pripadate, nećete se iznenaditi ako kažemo da je ova tema bila predmet  naučnih istraživanja. Da skratimo priču: istna je, najbolja razlika u godinama između muškaraca postoji! I izmerena je!
Prema studiji rađenoj na Univerzitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Kolorado u Americi, parovi sa velikim razlikama u godinama (10 godina ili više) u proseku osećaju manje zadovoljstva vezom od parova čija se razlika u godinama približava nuli. Zajednicom su najzadovoljniji partneri kod kojih razlika u godinama ne prelazi tri godine.
Koja razlika u godinama je nepoželjna? Studija, koju je sproveo Univerzitet Emory u Atlanti, predviđa koliko je verovatno da će parovi raskinuti na osnovu razlike u godinama. Prema ovoj studiji, u najgoroj su poziciji parovi koje razdvaja dve decenije. Oni imaju čak 95 odsto šanse da se razdvoje.
Oni sa desetogodišnjom razlikom u godinama imaju 39 odsto šanse da se razdvoje, a oni sa petogodišnjim razlikama u godinama imaju 18 odsto šanse da se usput raziđu.
Sve ispod tri godine, baš kao što smo rekli, smatra se poželjnim. Ipak, ako ćemo precizno da odredimo koja je najbolja razlika u godinama između muškarca i žene – to je jedna godina! Ovakvi parovi imaju samo tri procenta šanse da raskinu, otkrili su istraživači.
Jedna od teorija autora studije je da su partneri sa značajnim razlikama manje otporni na negativne događaje koje će ih zadeseiti dok su u vezi, uključujući ekonomske poteškoće i bolesti.
Zašto razlika u godinama utiče na vezu? Ako vaša veza podrazumeva veliku razliku u godinama, to može uticati na njen kvalitet. Ipak, ono što je ključno jeste komunikacija.
Emocionalna zrelost Čak i ako je razlika u godinama mala, mogu se uočiti različiti nivoi zrelosti i to može biti kamen spoticanja. A kada postoji značajna razlika u godinama, poput 10 do 15 godina ili više, životna iskustva mogu biti znatno drugačija. U vezama sa velikim jazom u emocionalnoj zrelosti, zreliji partner bi mogao na kraju da nosi veliko emocionalno opterećenje u vezi, što bi dovelo do iscrpljenosti i potencijalno raskida.
Prioriteti Što je veći jaz između partnera, veća je verovatnoća da će se veza boriti sa izazovima. Drugačije će vam biti:
zdravlje
nivoi energije
životni prioriteti
odnos prema zasnivanju porodice
Imati različite prioritete nije nešto što se događa samo vezama sa velikom razlikom u godinama, ali je u njima izraženije.
Da li je moguće pobediti razliku u godinama? Naravno, ali će to zahtevati mnogo truda i rada na vezi. Morate biti spremni da otvoreno komunicirate i da prihvatite da ste izrabrali put sa preprekama. Srećno!
Zynkevich/istock/gettyimagesplus
NAJČITANIJE SA MARIECLAIRE.RS



Opširnije
Izvor: Lepota i zdravlje

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.