Nastava kod kuće samo iz opravdanih razloga

Izvor: Dzungla.org, 19.Nov.2011, 19:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastava kod kuće samo iz opravdanih razloga

Pomoćnik ministra prosvete Želimir Popov izjavio je jutros da će se po novom zakonu o obrazovanju nastava kod kuće organizovati samo za decu za koju je to potpuno opravdano.

- Nastava kod kuće se organizuje samo za onu decu za koju je to potpuno opravdano. Roditelji će Ministarstvu prosvete i nauke morati da podnesu molbu sa pojašnjenjem zašto žele da se dete školuje kod kuće. Mnogo poznatih muzičara, sportista je tako završilo školu - rekao je Popov za RTS navodeći >> Pročitaj celu vest na sajtu Dzungla.org << da je praksa školovanja kod kuće dugo zastupljena u svetu.
Prema njegovim rečima deca će biti upisana u školu koja će biti dužna da nadgleda obrazovanje deteta koje se školuje kod kuće. Popov je kazao i da će roditelji sami morati da pronađu i plate učitelje koji će njihovu decu učiti po nastavnom programu, kao i da će deca na kraju godine morati da polažu ispite.
Novim zakonom o osnovnom obrazovanju i vaspitanju biće uvedeno nacionalno testiranje, vraćen produženi boravak i celodnevna nastava, a biće uveden i po jedan topli obrok, dodao je Popov.
(Izvor: Smedia, Beta)

Nastavak na Dzungla.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Dzungla.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Dzungla.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.