Najstariji učenik letenja u istoriji srpskog vazduhoplovstva

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jan.2010, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najstariji učenik letenja u istoriji srpskog vazduhoplovstva

Pedesetsedmogodišnji Čačanin Petar Marić, najstariji je učenik koji je završio školu za privatnog pilota u istoriji srpskog vazduhoplovstva.

Krajem oktobra prošle godine, Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, izdao mu je na pet godina, dozvolu za člana letačke posade.

’’U Sjedinjenim američkim državama nedavno sam kupio avion, koji ću uskoro da dovezem. Avioni nisu više skupi kao nekada. Koštaju koliko jedan dobar automobil. Želja mi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je da zajedno sa drugim ljubiteljima letenja, osposobimo pistu u Donjoj Trepči kod Čačka, odakle sada poleću manje letelice.“

Petar Marić inače je vlasnik prodavnice pogrebne opreme u Čačku i nedavno se registrovao za međunarodni transport pokojnika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.