Najopasniji i najneobičniji načini putovanja u škole

Izvor: Prva.rs, 25.Nov.2014, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najopasniji i najneobičniji načini putovanja u škole

Mnogi od njih na putu od i do škole provedu i po pet sati, a neki čak i neko vreme u vazduhu, jureći po gvožđanom konopu s jedne strane provalije na drugu.

Treba imati na umu da je u mnogim delovima sveta škola teško dokučivi luksuz. Tako će mnoga deca proći nama nezamislive puteve kako bi dobili obrazovanje koje mnogi od nas uzimaju zdravo za gotovo. Ova galerija fotografija prikazaće vam kako su mnoga deca širom sveta odlučna da bi dobila svoje obrazovanje i uspela u životu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << />
Nešto što bi trebalo pokazati svakom našem školarcu na početku školske godine.
UNESCO sprovodi projekat koji ima za cilj da pruži svakom školarcu pravi put do škole, odnosno da sigurno i brzo dođe do školskih klupa. No u zadnjih pet godina ovaj program je usporen i doniranje sredstava u ovu svrhu je svedeno na minimum.
Tako i dalje mnogi putevi koji vode do škole poplavljuju čime postaju još teži za preći. Iako je rešenje ovog problema očigledno, gradnja mostova i brana, ili kupovina autobusa, to ipak nije lako kad sredstva nisu dostupna.

Stoga mnoga deca i dalje svakodnevno moraju da strahuju na putu do škole, put koji bi za njih trebao da bude siguran i veseo.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.