Najmanji čovek na svetu ušao u Ginisa

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2010, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmanji čovek na svetu ušao u Ginisa

Nepalski tinejdžer Kagendra Tapa Magar ušao je danas u Ginisovu knjigu rekorda kao zvanično najniži čovek na svetu, sa visinom od 65,5 centimetara.

Magar, koji je težak samo 5,5 kilograma, danas je proslavio 18. rođendan i preuzeo titulu od Kolumbijca Edvarda Hernandeza, koji je viši od njega za skoro šest centimetara.

Tim Ginisove knjige rekorda sastao se sa Magarom ove sedmice i izvršio provere u himalajskom gradu Pokari, u centru Nepala, nedaleko od sela >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u kojem je Magar odrastao.

Novi rekorder je sin prodavca voća i sanja o tome da se oženi i proputuje svetom sa svojom suprugom.

On će, na posebnoj ceremoniji, zvanično dobiti sertifikat Ginisove knjige rekorda.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Najniži čovek na svetu visok 65,5 centimetara

Izvor: NaDlanu.com, 14.Okt.2010

POKHARA, Nepal, 14. oktobra 2010. (Beta) - Najniži čovek na svetu od sada je 18-godišnji Nepalac visok 65,5 centimetara, saopšteno je iz Ginisove knjige rekorda. Hagendra Tapa Magar, koji ima visinu i težinu (5,5 kilograma) bebe stare nekoliko sedmica, ušao je u knjigu rekorda na 18. rođendan....

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.