Najlepši ledeni objekti u Evropi i Severnoj Americi

Izvor: B92, 19.Dec.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepši ledeni objekti u Evropi i Severnoj Americi

Pet najlepših ledenih turističkih objekata u Evropi i Severnoj Americi: Gostima nude pecanje kroz "pod", grudvanje unutra, saune, spa-programe, kao i kuglanje na ledu, pišu Večernje novosti.

Ako ste zimogrožljivi, noćenje u ledenom hotelu i transfer električnim sankama vam možda ne zvuči toliko primamljivo, ali je ipak reč o nezaboravnoj avanturi.

Ledeni hoteli su arhitektronska čuda, koja traju od decembra do aprila. Izuzetak je hotel "365" u švedskom selu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jukasjarvi. Kao što mu ime kaže, dostupan je čitave godine, ima 20 apartmana i kompletno je ekološki. Međutim, na još desetak mesta na planeti i dalje se od santa leda grade ovakvi hoteli.

1. "Eskimska vas", Slovenija

Istina, ovo nije hotel, ali je i pored toga veoma interesantan. Reč je o iglo-baru koji se nalazi na Kranjskoj gori. Služi i tople kobasice, kao i vruć čaj. Tokom večeri unese se krevet prekriven krznom i ko plati može da prenoći.

2. Snežni zamak "Kemi", Finska

Dvorac od snežnih blokova gradi se šest nedelja već 19 godina i uvek ima isti raspored sa 21 sobom. Umetnici uvek u ledu isklešu figure Uspavane lepotice, a na stolovima od leda može da se večera topla supa ili file od ribe. Dvorac ima kapelu, pa je ovde veoma popularno održati venčanje.

3. Snežno selo u Montrealu, Kanada

Goste dočekuju sa ledenim koktelima, a oni mogu da biraju iglo, običnu sobu ili ledeni apartman, a mogu da uživaju i u snežnom spa-programu pod zvezdama. Deca vole ovaj hotel, jer je providan, a grudvanje je dozvoljeno i unutra. Svake nedelje je vatromet, posle filmskih ili di-džej večeri. Topi se već u martu.

4. Hotel od leda, Rumunija

Jezero Balea u Rumuniji nije daleko, ali ovaj hotel na vrhu zaleđenog jezera deluje kao kraj sveta. U svim sobama je temperatura ispod nule. Kome dosadi skijanje, klizanje ili snoubord, može da se prijavi za takmičenje u grudvanju, kuglanju na ledu ili izgradnji što većeg sneška.

5. "Kirkenes", Norveška

U Norveškoj postoje dva ledena hotela, a "Kirkenes" ima lepšu dekoraciju od leda. Služe se pića od lokalnih bobica, a društvo u baru prave haskiji i svi psi koji mogu da izdrže hladnoću. Za goste se organizuje pecanje kroz rupu u ledu. Drugi hotel je "Sorisniva" i sastoji se od igloa do kojih se stiže sankama.

Izvor: novosti.rs

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.