Najgori tekstovi domaćih pesama iz devedesetih godina

Izvor: 011vodič.com, 18.Feb.2015, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najgori tekstovi domaćih pesama iz devedesetih godina

Ukoliko ste pomislili da se danas pevaju pesme sa, u najmanju ruku, nebuloznim tektovima, prevarili ste se. Turbulentnih devedesetih situacija je bila još probematičnija, jer su tekstovi obilovali opasnim momcima, “belim” i ostalim detaljima tadašnjeg “folklora”…
Bony & Clayde – Đavo bele boje Teška situacija je bila tih dana za fine devojke koje dolaze u kontakt sa narkoticima. Autor teksta kaže da je devojka bila odveć naivna i da ju je ta naivnost skupo koštala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << />

Mobi Dik – Kralj kokaina Srđan je sebe ovom pesmom postavio na pijedestal neprevaziđenog umetnika devedesetih. On je lepo opevao svu nesreću njegove ljubavi prema devojci koja se udaje za momka sa vrelog asfalta devedesetih. Potpuno neobjašnjivo, popularnost ove pesme ne jenjava, pa se i dan danas pušta po diskotekama.


Leontina – Nemiri Ko bi rekao da je jedna od danas najistaknutijih kantautorki Leontina podlegla trendu devdesetih i opevala ašikovanje sa “momkom sa vrelog asfalta”. Vrlo nežno i potresno, Leontina opisuje svoja tanana osećanja sa mekim “L” u pevanju.


Lina – Bumbar Lina je kratko zasjala na turbulentnom estradnom nebu devedesetih, ali ostavila je neprevaziđen trag. Svojom pesmom “Bumbar” utabala je stazu mnogim pevačicama koje su akcenat stavljale na izgled, a ne na vokal. I, da, pesma je o sponzoru.


Models – Pare Naravno da ova lista ne bi mogla da prođe bez Modelsica, žile kucavice muzike devedesetih. Negde na zalasku svoje popularnosti i neposredno pre raspada prve postave, “Modelsice” su snimile hit “Pare”.



The post Najgori tekstovi domaćih pesama iz devedesetih godina appeared first on 011VODIC.COM.

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.