Najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova

Izvor: 011vodič.com, 02.Apr.2020, 15:21

Najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova

Svima je povremeno potrebno malo ohrabrenja koje nam daje snagu da ustanemo i nastavimo dalje dignute glave. To posebno važi u aktuelnom trenutku, kada nikome malo motivacionih reči ne može da škodi. Ovo su najbolji inspirativni govori iz čuvenih filmova.
Foto: Pinterest
Potražićemo ih u scenama iz sedme umetnosti, gde su ovi govori ponekad namenjeni likovima u filmu, a ponekad rađeni tako da se mogu odnositi na celu publiku.
Uglavnom mogu odgovarati raznim prilikama, a >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << možda vas podsete i nekog ostvarenja koje niste pogledali skoro. Postoji i druga dvominutna varijanta, u kojoj se nalazi čak 40 govora skraćenih da stanu u 134 sekunde.
The Great Dictator
U trenutku kada se Drugi svetski rat nadvijao nad Evropom, Čarli Čaplin je odglumio siromašnog berberina Jevrejina koji je prinuđen da se maskira u diktatora i obrati okupljenima na partijskom skupu u Nirnbergu.
Govor predstavlja poziv ljude da se urazume i pokažu malo razumevanja i saosećanja jedni prema drugima, a svi znamo da nam je to sada i te kako potrebno.


Any Given Sunday
Čak i oni koji se nisu bavili sportom profesionalno mogu da cene motivaciju sa malo ličnog iskustva u sebi.
To je taktika trenera koga glumi Al Paćino, koji potpuno iskreno i otvoreno nabraja sopstvene neuspehe kako bi motivisao tim da se posveti jurenju najboljih rezultata. Fokus je ponovo na zajedništvu, uz dodatak posvećenosti.


Henry V
Mnogi smatraju ovaj književni monolog najboljim inspirativnim govorom svih vremena, čemu doprinosi činjenica da ga je napisao sam Vilijam Šekspir.
Postoje razne filmske verzije i teško je izabrati onu najbolju, a ovde je izabrana varijanta gde tekst izgovara Kenet Brana. Činjenica je da će najviše inspiracije pronaći ljudi sa engleskog govornog područja, ali i ostalima može da znači.


The Lord Of The Rings: The Return Of The King
Aragorn ne laže svoje vojnike da smrt dolazi po sve, ali poenta njegovog govora je da nikada ne treba odustati, ma kakve da su šanse za uspeh.
Lekcija koju treba da naučimo od njega je da ne treba da se predamo, jer čak i kada sve deluje bezizlazno, možemo se iznenaditi konačnim ishodom.


Good Will Hunting
Ovaj govor pre svih se odnosi na talentovane ljude, ali može poslužiti i ostalima. Suština je da ako imate sreće da dobijete izuzetne prilike u životu, treba i da ih prihvatite jer bi neprihvatanje istih bilo uvreda za sve one koji ih nikada nisu ni dobili.
Nikada ne znamo da li će se neka šansa ponoviti i treba je dobro razmotriti.


Braveheart
Sigurno znate koja je poslednja reč ovog govora, ali i ostatak je prilično upečatljiv. Zanemarićemo istorijske netačnosti u korist značaja suočavanja sa nekim problemom direktno, umesto bežanja od njega i čekanja da sam prođe.
Mel Gibson će vas naterati da se složite sa njim, a vi tu energiju iskoristite za nešto korisno.


The Shawshank Redemption
Život u karantinu nekima deluje kao život u zatvoru, a za inspiraciju u tim trenucima okrenite se filmu koji govori o bekstvu iz istog. Ne, suština nije da prekršite pravila, već da vidite kako se neko drugi nosi sa tim što je zatvoren i šta će činiti kada to više ne bude situacija.
A na kraju je jedna od najčuvenijih filmskih rečenica.



Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.