Najbolji filmovi Kirka Daglasa

Izvor: 011vodič.com, 06.Feb.2020, 12:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolji filmovi Kirka Daglasa

Danas nas je napustio veliki Kirk Daglas. Američki glumac beloruskog porekla preminuo je danas na Beverli Hilsu u svojoj 103. godini, a vest je objavio njegov sin Majkl.
Foto: IMDb
Isur Danijelovič je bilo pravo ime ovog glumca, beloruski jevrejin čiji su roditelji imigrirali u SAD. Imao je vrlo siromašno detinjstvo, i ime je promenio u Kirk Daglas neposredno pre priključivanja Američkoj mornarici u Drugom svetskom ratu.
Kao dečak je prodavao grickalice da bi zaradio dovoljno >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << novca da kupi mleko i hleb. Radio je preko 40 poslova pre nego što je postao glumac. Sam sebi je plaćao časove glume, koje je uspeo da priušti radom na raznim poslovima.
Zauzeo je 17. mesto na listi najvećih muških glumačkih legendi Američkog filmskog instituta i dobitnik je Oskara za životno delo.
Ne bismo znali odakle da počnemo što se tiče njegove glumačke karijere u kojoj je blistao na bioskopskom platnu 40-tih, 50-tih i 60-tih godina (pa i kasnije) prošloga veka.
Da ne bi potrajalo, izdvojićemo samo 10 njegovih filmova koji su mu obeležili blistavu karijeru:
10. The Strange Love of Martha Ivers

9. Champion

8. Lust for Life

7. Seven Days in May

6. Lonely Are the Brave

5. The Bad and the Beautiful

4. 20,000 Leagues Under the Sea

3. Paths of Glory

2. Ace in the Hole

1. Spartacus

Чланак Najbolji filmovi Kirka Daglasa се појављује прво на .

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.