Nadrealisti predvideli i nerede u Švedskoj – VIDEO

Izvor: BKTV News, 26.Maj.2013, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadrealisti predvideli i nerede u Švedskoj – VIDEO

Ko bi rekao da će u Švedskoj, zemlji sa najvišim standardom u Evropi izbiti nemiri, i to zbog imigranata. Upravo se to dešava poslednjih dana, što su devedesetih godina očigledno predvideli Nadrealisti.

Nadrealisti su u svojim skečevima očigledno predvideli rat u SFRJ, podele, svađe, ali i Dejtonski sporazum. Neverovatno da su predvideli šta bi posle više od 20 godina moglo da se desi zemlji sa visokim standardom u Evropi.
Inače, šeste noći nereda u švedskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << prestonici nasilje se proširilo na okolinu Stokholma, ali vlasti kažu da je slanje policijskog pojačanja u glavni grad rezultiralo smanjenjem nasilja, iako je više desetina mladih palilo automobile i kontejnere za reciklažu.
Neredi, koji su izbili zbog toga što je policija ranije ovog meseca ubila 69-godišnjeg imigranta, nastavljeni su noćas šestu noć za redom u pretežno siromašnim delovima Stokholma u kojima žive imigranti.
U zemlji poznatoj po otvorenosti, toleranciji i uspešnoj socijalnoj državi, neredi su izneli na videlo jaz između dobrostojeće većine i manjine koju često čine mladi ljudi poreklom imigranti koji su slabo obrazovani, ne mogu da nađu posao i osećaju da su potisnuti na marginu društva.
Razmere nereda podsećaju na nemire viđene proteklih godina u Londonu i Parizu, ali gotovo niko nije povređen. U najvećem delu Stokholma život se odvija normalno.

Izvor: pressonline
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.