Na aukciji retka markica sa likom Odri Hepbern

Izvor: Blic, Beta, 26.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na aukciji retka markica sa likom Odri Hepbern



Scena iz filma "Doručak kod Tifanija"

Jedan kolekcionar ponudiće na aukciji retku poštanku marku na kojoj je legendarna glumica Odri Hepbern prikazana kako puši. Radi se o retkom primerku iz serije poštanskih marki koje je nemačka vlada uništila pre nekoliko godina.


Godine 2001, Nemačka je odštampala 14 miliona poštanskih marki u sklopu serije posvećene glumcima, među kojima su bili Merilin Monro, Greta Garbo i Čarli Čaplin. Marke sa likom Odri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Hepbern uništene su pošto se njenom sinu Šonu Fereru nije dopalo što glumica ima muštiklu u ustima pa je odbio da odobri njihovo štampanje. Jedan za sada nepoznati službenik Nemačke pošte spasao je tridesetak markica koje je stavljao na pisma i slao ih iz Berlina. Početna aukcijska cena za markicu iznosi 30.000 evra, a licitacija će biti održana sutra u Berlinu.

Odri Hepbern umrla je 1993. od raka debelog creva. Dobila je Oskara i Zlatni globus za ulogu u filmu "Praznik u Rimu". Igrala je i u filmovima "Doručak kod Tifanija", "Sabrina", "Šarada", "Moja lepa gospo", "Kako ukrasti milion" i "Priča o kaluđerici".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.