Na Ušću oko 50.000 ljudi

Izvor: Blic, 13.Maj.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Ušću oko 50.000 ljudi

Nakon što je prodato svih 35.000 karata za koncert grupe „Depeche Mode” koja će 20. maja nastupiti na Ušću, organizatori su odlučili da u prodaju puste dodatni kontingent karata po ceni od 2.990 (parter) i 7.500 dinara (VIP), a očekuje se da će koncertu popularnog britanskog benda prisustvovati oko 50.000 ljudi.

Da podsetimo, „Depeche Mode” će u Beogradu svirati u okviru „Green Festa” koji organizuju „Carlsberg”, „Live >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nation” i „State of Exit”, a ulaznice se mogu kupiti u filijalama „Erste banke” i „Gigstix” prodavnicama.

- Očekujemo odličan nastup u Beogradu, sigurno jedan od najvećih na turneji. Ogromna je potražnja za ulaznicama u Srbiji ali i celom regionu. Koncerti u Mađarskoj i Hrvatskoj su već rasprodati pa očekujemo i ljude iz tih zemalja u Beogradu - izjavio je Tim Doudal, generalni menadžer kompanije „Live Nation” za centralnu i istočnu Evropu, i dodao:

- Ušće je odličan otvoreni prostor ali se nadam da će upravo publika dokazati da je njegova najveća prednost. Za sad nećemo staviti limit na broj ulaznica i uvereni smo da će na Ušću biti oko 50.000 posetilaca.

Inače, na Ušću će biti postavljena bina koja je široka 45 i duboka 20 metara. Takođe, sa obe strane scene i iza benda će biti instalirani veliki LED ekrani, a binom će dominirati LED konstrukcija u obliku sfere koju je dizajnirao holandski umetnik Anton Korbijn koji još od 1986. sarađuje sa britanskom grupom. Po rečima organizatora, jačina ozvučenja će biti skoro duplo veća nego što je to bio slučaj 2007. kada su „Red Hot Chili Peppers” nastupali u Inđiji!

Opremu će postavljati 60 ljudi iz tehničke ekipe benda kojima će pomagati i domaći radnici. U bekstejdžu će biti izgrađeno 25 različitih prostorija koje će zajedno imati više od 2.000 kvadratnih metara. Osim sastava „Depeche Mode” na „Green festu” će nastupiti i bendovi „Ladytron” i „Motor”.

U beogradskoj galeriji „New Moment” sutra će biti otvorena izložba „Fan of the Universe” posvećena grupi „Depeche Mode”. Izložba će biti otvorena do 21. maja.

Teretana

Dejv Gahan, Martin Gor i Endi Flečer imaće zasebne, zvučno izolovane i luksuzno nameštene sobe za odmor u kojima će se pripremati za nastup. Posebna soba za garderobu prostiraće se na 40 kvadrata, a pored nje biće i teretana. Osim radnih prostorija i kancelarija, biće izgrađene i posebne garderobe za prateće bendove. Sa članovima popularne grupe u Beograd dolazi i tim kuvara koji će za Gahana i ekipu pripremati specijalno sastavljen jelovnik baziran isključivo na hrani organskog porekla.

Na turneji od 10. maja

Turneju na kojoj promovišu novi album „Sounds of the Universe” članovi benda su započeli 10. maja koncertom u Tel Avivu, a pre Beograda „Depeche Mode” će osim u Izraelu nastupiti i u Grčkoj, Turskoj, Rumuniji i Bugarskoj. Do sada je zakazano 90 koncerata, a planirano je da se turneja završi u februaru 2010. u Moskvi.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.