NEVEROVATNO! Opština kupila STARU KUĆU, a u teglama za krastavce PRONAŠLI nešto što zaustavlja dah

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Nov.2020, 21:03

NEVEROVATNO! Opština kupila STARU KUĆU, a u teglama za krastavce PRONAŠLI nešto što zaustavlja dah

Grad je nedavno kupio veliku staru kuću u centru grada za 130.000 eura od vlasnika, nameravajući da je obnovi.

Opština Morez, koja se nalazi u francuskom departmanu Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila kuću za 130.000 eura, a u odbačenim teglama u kući pronađeno je hiljadu zlatnika i pet zlatnih poluga.

Objava gradonačelnika Moreza Laurenta Petita o otkriću ogromnog blaga izazvala je opštu radost na poslednjem sastanku članova opštinskog veća, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jer je budžet ovog grada s 5.000 stanovnika sada povećan za 500.000 eura.

Planirali su da obnove kuću i otvore dve trgovine u prizemlju, a gornje etaže da adaptiraju u stanove. Ali niko od opštinskih službenika nije ni slutio da kuća vredi mnogo više.

Martine Riallan, jedna od članica opštine, rekla je da je kupljeno imanje u vrlo lošem stanju.

Dodaje da je bila puna i svih vrsta predmeta, od kutija punih starih čarapa do gomile polovnih plastičnih kutija za pakovanje margarina.

- Razbacali smo se po podovima i počeli da čistimo. Svideo mi se drugi sprat. Nakon što sam ispraznila dvadesetak velikih vreća, naletela sam na plastičnu vreću punu starih tegli s kiselim krastavcima i odbačenih praznih limenki za kafu. Shvatila sam da su puni kovanica, ali nikad mi nije palo na pamet da su to vredni stari novčići. Tek kad sam videla zlatne poluge, srce je počelo ubrzano da mi kuca - rekla je Riallan.

Kada su otkriveno blago predali na procenu, stručnjaci su rekli da vredi oko 500.000 evra.

Poluge i novčiće decenijama su čuvali članovi porodice Jobez, zapravo stare porodice gradskih urara, a u njoj su dugo živeli njeni poslednji potomci, četvoro braće i sestara.

Opština je imanje kupila za 130.000 eura, ali je višestruko profitirala, jer su po zakonu kupci nekretnina vlasnici svega što u njima pronađu.

Kružile su glasine da se u kući nalazi skriveno blago, ali malo je ko verovao u to. Nakon smrti poslednjeg člana porodice Jobez, naslednici kuće, daleki rođaci porodice odlučili su je prodati zajedno sa nameštajem i svim predmetima, prenose agencije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

BLAGO u starim teglama: Umesto kiselih krastavaca ZLATNICI I POLUGE

Izvor: OkRadio.rs, 02.Nov.2020, 13:58

Opština Morez, koja se nalazi u Juri u istočnoj Francuskoj nedavno je kupila staru kuću za 130.000 evra. Na iznenađenje i veliko zadovoljstvo svih stanovnika u njoj je u odbačenim teglama za kisele krastavce pronađeno hiljadu zlatnika i pet zlatnih poluga čija je vrednost procenjena na 500.000...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.