NESTVARNI PONOR PANDIRALO: Jedno od dragulja Srbije za koji niste znali, a ostavlja bez daha!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022, 13:56

NESTVARNI PONOR PANDIRALO: Jedno od dragulja Srbije za koji niste znali, a ostavlja bez daha!

Skriveno blago Srbije ...

Pored Zlatibora, Novog Sada, Beograda, Kopaonika i Vrnjačke Banje ... Srbija se može pohvaliti i destinacijama koje su manje poznate, a koje u potpunosti oduševljavaju sve. Skrivene lepote koje su nastale prirodnim procesima i koje baš zbog toga zadivljuju. Čovek nije imao mnogo udela u formiranju ovih mesta, pa su baš iz tog razloga ona sačuvala svoju iskonsku lepotu i netaknutost. Ipak, jedno je sigurno kada se sa njima susretnete, ostaviće vas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bez daha mir i tajnovitost kojom odišu.

Jedna od takvih skrivenih, netaknutih lepota je i ponor Pandiralo. Nalazi se u selu Periš na nekoliko stotina metara od glavnog putnog pravaca koji od davnina vodi ka Staroj planini, na spoju nišavske i timočke doline, i granici dva velika planinska sistema, Stare planine i Svrljiških planina. Ovaj veliki mračni otvor u stenskoj gredi Pandiralo, koji je oblika podzemne prostorije, sa krečnjačkim zidovima, nastavlja se u kraške kanale pećine Vadivode i Pešterine, i završavaju se uskim procepom.

Zato, ako ste ljubitelj izvornih prirodnih lepota, što pre se uputite ka ovom skrivenom dragulju Srbije, a verujemo da će vas u to dodatno ubediti slika Radovana Kovača koji je očekivano već posetio ovaj lokalitet.

A post shared by Radovan Kovač (@radovankovac_izazoviavanturu)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.