Izvor: Piplmetar.rs, 20.Nov.2023, 06:30

NEMAČKA ZABRANJUJE PROSTITUCIJU? Šolc podržao predlog o mogućoj zabrani seksualnih usluga: „Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene“

Činilo se da je kancelar Olaf Šolc otvoren za moguću zabranu prodaje seksualnih usluga u Nemačkoj. Ovaj zahtev su vladi u Bundestagu uputile opozicione demohrišćanske stranke CDU/CSU.
Blic

19.11.2023

23:40


Komentara 1



>> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Foto: SFM Press Reporter / Alamy Jochen Tack / imageBROKER/Profimedia / Ringier

.

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da bi želeo da vidi dalja zakonska ograničenja za seksualni rad u Nemačkoj, dodajući da prodaja seksualnih usluga „nije prihvatljiva“ i da ne bi trebalo da bude nešto „normalno“, prenosi DV.
Blic preporučuje
Foto: Markus Schreiber / Tanjug/AP

Olaf Šolc „To je nešto što me je oduvek mučilo“
Mislim da nije prihvatljivo da muškarci kupuju žene – rekao je Šolc u nemačkom parlamentu Bundestagu i dodao:
„To je nešto što me je oduvek moralno mučilo“.
– Smatram da bi trebalo da pogledamo zakon i da vidimo kako ga najbolje suzbiti – dodao je nemački kancelar tokom aktuelnog sata u kojem je odgovarao na pitanja parlamentaraca.
Demohrišćani iz partija CDU/CSU, najveće opozicione poslaničke grupe u Bundestagu, podneli su zahtev za zabranu kupovine seksualnih usluga po tzv. „nordijskom modelu“.
„Makroe i mušterije treba kazniti“
Prema ovom predlogu, makroe i mušterije treba kazniti, a javne kuće zabraniti. Istovremeno, prostitutke bi morale da se zaštite, kako bi im omogućile da lakše izađu iz tog miljea. Demohrišćani su pozvali na slične propise u Švedskoj, Norveškoj, Islandu, Kanadi, Francuskoj, Irskoj i Izraelu.
Nažalost, Nemačka se pretvorila u centar seksualne eksploatacije i zlostavljanja – rekla je potpredsednica Kluba poslanika CDU/CSU Dorote Bar, odgovorna za porodicu i kulturu.
Ona je istakla da se 25.000 žena u Nemačkoj bavi prostitucijom i želela je da čuje od nemačke kancelarke da li će podržati predlog demohrišćana da se zabrani prodaja seksualnih usluga.
(Indeks)


Opširnije

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.