NAPRAVITE SAMI I UŠTEDITE: Ovo su maske koje će preporoditi vašu kosu!

Izvor: Press, 17.Jul.2014, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPRAVITE SAMI I UŠTEDITE: Ovo su maske koje će preporoditi vašu kosu!

Preparati i proizvodi za negu sve više se oslanjaju na sasvim prirodne sastojke kao što su esencijalna ulja u bojama za kosu ili šamponi na bazi aromatičnog bilja i mirisnog cveća. Biljke i voće u raznim kombinacijama daju kosi sjaj, volumen i jačaju dlaku, što je kosi uvek neophodno, a dobra vest je što ih možete i sami napraviti!

Maska za sjaj kose
Posle uobičajenog pranja kose umesto poslednjeg mlaza za ispiranje uzmite litar mlake vode u koju ste prethodno >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dodali 1 dl jabukovog sirćeta i time isperite kosu. Ovo sirće eliminiše sve ostatke kalcijuma na kosi i stimuliše zatvaranje kutikole dlake. Kosa je posle ovakovog tretmana sjajnija, a ako vam smeta miris sirćeta, u ovu mešavinu možete dodati nekoliko kapi esencijalnog ulja po želji. 
Maska za ishranu kose
Ovo je naklasičniji od svih bakinih recepata za negu kose čija efikasnost je i naučno potvrđena.Maslinovo ulje je odlično sredstvo za negu, ne samo kože, nego i kose. Nanesite ga na suvu kosu i ostavite ga da stoji bar 30 minuta. Za to vreme maslinovo ulje će regenerisati dlaku i hidrirati je ako je suviše suva i oštećena. Pozitivno dejstvo maslinovog ulja pojačaćete ako kosu uvijete u zagrejan peškir ili aluminujumsku foliju. 

Pročitajte još:
SUPER TRIK: Kako da kontrolišete apetit i lakše mršavite?

Ovo je žena koja izlazi samo sa milionerima: Poštujem sebe, zaslužujem najbolje, zato i tražim bogataše!
SODA BIKARBONA: 10 trikova za prirodno čišćenje kuće

   

Maska za dubinsku negu
Da bi kosa bila meka, da se ne bi mrsila, umesto skupih preparata i pakovanja isprobajte masku na bazi avokada i jabuke koju na kosu treba nanositi bar jednom nedeljno. Pulpu avokada izgnječite viljuškom i pomešajte sa jednom struganom jabukom, dobro umutite da dobijete homogenu smesu. Nanesite je na kosu i ostavite da stoji 40 minuta, potom je isperite mlakom vodom. 

Maska protiv ispucalih krajeva
Jabuka je i prirodni, jeftin i vrlo efikasan sastojak preparata za sprečavanje pucanja dlake. Dovoljno je da šamponu koji inače koristite dodate kašiku sveže izrendane jabuke, dobro promešajte i operite kosu. 
Maska za volumen kose
Pivo nije samo osvežavajući napitak nego i sredstvo za negu kose puno vitamina, proteina i mineralnih soli, uz sve to pH vrednost piva je umerena. Posle tretmana sa pivom kosa postaje sjajnija i dobija na volumenu. Dovoljno je da umesto klasičnog ispiranja kosu isperite rastvorom od 1/4 piva i 3/4 vode.
Dubinsko pranje kose
Kod osoba koje redovno i obilato koriste preparate za formiranje frizure kao što su gelovi, vosak, lakovi i pene, s vremenom može doći do zatvaranja pora na koži glave, što onemogućava da kosa normalno diše. Zato je jednom nedeljno dubinski operite tako što ćete u šampon dodati kašičicu sode bikarbone, pa tom smesom dobro istrljajte kožu glave. 
 

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.