NAKON VIŠE OD POLA VEKA OTKRIVENO! Evo kako je nastala čuvena fotka na kojoj se Ajnštajn plazi

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2019, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON VIŠE OD POLA VEKA OTKRIVENO! Evo kako je nastala čuvena fotka na kojoj se Ajnštajn plazi

Smehotresno!

Kada ukucate ime slavnog fizičara Alberta Ajnštajna na Google pretreživaču, sigurni smo da ćete ugledati fotografiju na kojoj sedokosi genijalac plazi jezik. Ako ste pomislili da je u pitanju neka foto-montaža koja kruži internetom, prevarili ste se. Slika je zaista autentična. A evo i kako je nastala.

Davne 1951.godine, 14. marta, Albertovi prijatelji i kolege su mu priredili zabavu povodom njegovog 72. rođendana. Te večeri, u Prinston >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << klubu, osim mnogobrojnih gostiju, pristigao je i veliki  broj fotografa i medija. Vidno umoran, fizičar je ipak revnosno nastavio da pozira foto-reporterima. Na kraju večeri, jedan prijatelj se ponudio da Ajnštajna poveze kući. I taman kad je fizičar ulazio u automobil, fotograf je uzviknuo: „Može li još jedna fotografija?“

Fotograf Art Sas tvrdio je da je u tom trenutku Albert isplazio jezik i da je on taj trenutak ovekovečio svojim foto-aparatom. I baš tada, nastala je ova legendarna fotografija koja se i sama svidela velikom naučniku. Kasnije je Albert Ajnštajn od fotografa naručio još devet takvih fotografija, a neke od njih je iskoristio za slanje čestitki.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.