Muzika za dobro raspoloženje

Izvor: Blic, 11.Maj.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzika za dobro raspoloženje

Danilov doživljaj Beča je grupa iz Niša nastala pre osam godina delimičnim spajanjem dva benda. Prvi javni nastup grupa je imala u pozorišnoj predstavi "Mamu mu, ko je prvi počeo", a nakon odlične kritike usledili su brojni koncerti.

Rok festival "Nišvil" bio je odskočna daska za bend i to je ujedno prvi nastup u kompletnom sastavu, s obzirom na to da je muzika za predstavu bila instrumentalnog karaktera. Prvi solo koncert u rodnom gradu prošao je izuzetno dobro, članovi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupe su pored autorskih i sviračkih kvaliteta pokazali da poseduju i izuzetnu sposobnost komunikacije s fanovima, a beogradska publika imala je priliku da se uveri u kvalitete niške grupe na njihovom nastupu sa sastavom Vroom. Prvi album "Ako sutra bude kao juče" grupa "Danilov doživljaj Beča" objavila je krajem 2004. godine i na njemu se nalazi osam pesama. Njihova mešavina pop-roka, regea i dram en bejsa izuzetno je prijatna, nenametljiva i brzo ulazi u uši, a na momente podseća na neke radove grupa Haustor, Vještice, Kanda Kodža i Nebojša ili Darkwood dub. Jednostavno, ovaj bend pravi muziku za dobro raspoloženje.

Grupu čine Vladimir Bogosavljević (gitara), Nikola Ristić (vokal), Milan Srdanović (gitara), Milan Vukosavljević (gitara), Miloš Vojvodić (bubanj), Ivan Vasić (saksofon), Marjan Cvetanović (truba), kao i ženski prateći vokali koji doprinose dodatnoj lepoti na njihovim nastupima. Oni koji su čuli za ovu grupu s nestrpljenjem iščekuju njihov drugi album.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.